Hoe creëer je een minimalistische slaapkamer?

Het dagelijkse leven van een student kan op zijn zachts gezegd hectisch zijn. Vind maar eens een goede balans tussen colleges lopen en studeren, bijbanen en geldzaken, terwijl ook nog tijd moet worden vrijgemaakt voor uitgaan en gezelligheid. Dit is een van de redenen dat het concept ‘less is more‘ tegenwoordig zo populair is onder veel jonge mensen. Ze zien minimalisme als een ideale manier om meer rust in hun leven te brengen en proberen dit concept zowel in hun huis als in hun drukke levensstijl te integreren. Verhuizen naar een nieuwe kamer of appartement kan de perfecte gelegenheid bieden om met name het slaapgedeelte te transformeren tot een oase van rust en minimalisme. Hier wat ideeën voor een minimalistische slaapkamer.


minimalistische slaapkamer


Minder spullen, meer rust.

De essentie van het minimalisme legt de nadruk op leven met minimale materiële bezittingen en focusen op de mensen om ons heen in plaats van consumeren. Een leefruimte vrij van rommel, zodat je alleen de meest essentiële items overhoudt. Dit hoeft niet extreem te zijn, maar betekent over het algemeen dat je alleen meeneemt wat je van plan bent (bijna) dagelijks te gebruiken. Het doel is om oppervlakken vrij te houden. Zorg ervoor dat je kamer makkelijk op te ruimen blijft, wat vaak een positief effect heeft op de rest van je drukke leven. Als je slaapkamer weinig bergruimte heeft, koop dan manden, dozen of rails om elk item een ​​eigen, vaste plaats te geven. Minimalisme en rust bouw je het best in door voor neutrale tinten te kiezen.


minimalistische slaapkamer


De basislijst


Lijst met essentiële benodigdheden:

Klok

Lamp – verlichting kan een wonderbaarlijk verschil maken voor het soort sfeer dat je je slaapkamer geeft. Kiezen voor een zachtere geel-getinte gloeilamp is visueel prettiger voor de ogen en vermijdt fel, kunstmatig licht. Kerstverlichting is een populaire toevoeging om een ​​eenvoudige kamer veel gezelliger te maken.

Plant – het is onwaarschijnlijk dat een student het hele jaar door voor verse bloemen op een vaas zal zorgen, kies daarom voor nepbloemen of makkelijk te onderhouden kamerplanten zoals cactussen en orchideeën. Een vleugje natuur kan een eenvoudige kamer opfleuren.

Opbergdozen en manden – onttrek kleine spullen aan het oog door ze op te bergen. Dit organiseert de kamer efficiënter en voorkomt rommel.

Verlengsnoer – dit voorkomt een warboel aan draden en stekkers.

Kussens, beddengoed en een deken – je bed is je rustplek; maak het knus.

Posters, kunst of foto’s – wees vooral selectief hierbij, een paar mooie foto’s of posters hier en daar is genoeg.


Het hebben van een minimalistische (slaap)kamer stimuleert niet alleen netheid, maar creëert ook een ideale omgeving om zowel te studeren als te relaxen. Investeer daarom in fijn, duurzaam beddengoed van natuurlijke materalen voor een goede nachtrust. Vermijd vervolgens overtollige ornamenten of andere decoratieve items met weinig nut waardoor de kamer rommelig lijkt. Een heerlijk opgeruimde kamer vormt de basis voor een stressvrije geest.