Zeven handige opbergtrucs voor kleine kamers

Handige opbergtrucs nodig voor je studentenkamer? Je hebt eindelijk een superleuke kamer weten te bemachtigen in je nieuwe studentenstad. Perfecte locatie en in een gezellig huis. Geweldig! Jammer alleen dat de kamer zelf wat klein is. He, je kunt niet alles hebben. Geen paniek, voor kleine kamers hebben we hele mooie oplossingen. Met deze tips laat je een kleine ruimte groter en opgeruimder lijken en heb je toch alles makkelijk bij de hand.


handige opbergtrucs


1. Verstop je bed achter de gordijnen

Heb je een kleine (slaap)kamer, dan kun je je bed prima verschuilen achter gordijnen, of een kamerscherm. Hang lange gordijnen aan een rail vanaf het plafond voor het bed langs tot op de grond. Zo krijg je niet alleen een romantische sfeer, het ziet er ook goed uit en als je de kleuren licht houdt lijkt de slaapkamer groter en breder.


bed achter gordijnen


2. Plaats een hoogslaper

Wanneer je weinig ruimte hebt, moet je creatief gaan nadenken over vloeroppervlak en kastruimte. Een hoogslaper is een ideale oplossing voor handige opbergtrucs. De ruimte boven een bed kan niet handig worden benut, want dan wordt de kamer snel klein en bekrompen. Wanneer je in plaats daarvan simpelweg het bed verhoogt en de ruimte eronder benut, heb je praktische opbergruimte zonder dat het de ruimte beperkt. Je kunt met een hoogslaper zowel kastruimte creƫren als een zit- of studeerhoek maken.

3. Gebruik de ruimte om en boven de deur

Ja, boven de deur kun je goed plankjes ophangen! Deze loze ruimte is prima te benutten en je ziet er niets van als je in de deuropening staat. Denk bijvoorbeeld aan boekenplanken of zet opbergdozen of mandjes op de plank met spullen waar je niet dagelijks bij hoeft.


opbergtrucs kleine kamer


 

4. Een muurfoto voor een ruimtelijk gevoel

Bij kleine ruimtes denk je al snel aan alles wit schilderen om het ruimtelijk te houden. Toch kun je in plaats daarvan ook op de achterwand een ruimtelijke foto plaatsen die de gehele muur bedekt. Misschien een bos of een uitzicht op de bergen, wat je maar mooi vindt en jouw inspireert. Misschien heb je een mooie foto die je zelf hebt gemaakt en kunt uitvergroten. Een fotomuur kan een kleine kamer toch heel ruimtelijk doen lijken. Kijk bijvoorbeeld eens op www.foto-muur.com voor ideetjes.

muurfoto bos


 

5. Combineer kasten met een bureau

Heb je al een bed en andere meubels in je kmer staan, dan is misschien nog weinig plek voor een bureau. Toch kun je ook hier creatieve oplossingen voor vinden. Je kunt een studieplek onder een hoogslaper maken, of maak een bureau onderdeel van een boekenkast.

6. Handige opbergtrucs: onder het bed

In een kleine kamer moet je van alle ruimte gebruik maken. Onder je bed bijvoorbeeld. Schuif grote laden onder je bed op wieltjes zodat je gemakkelijk bij de inhoud kunt komen. Berg er beddengoed, kleiding of andere spullen in op. Hoe groter de laden, hoe meer bergruimte!

7. Gebruik alle ruimte in een kleine slaapkamer

Soms zit bergruimte in een klein hoekje. Hang bijvoorbeeld een eenvoudig rek aan de binnenkant van een kastdeur voor kleine spullen zoals sieraden, sokken of badkamerproducten. Zolang je de kastdeur dicht houdt, zijn alle spullen keurig uit het zicht weggeborgen.

opbergtrucs