Slimme indeling van je kleine studentenkamer

Ga je op kamers? Verwacht dan geen balzaal aan ruimte. De meeste kamers zijn klein, terwijl je er wel alles in kwijt moet zien te raken. Je slaapt er namelijk niet alleen, je gaat er ook studeren, eten, Netflix kijken, lezen, bank hangen en socializen met vrienden. Hoe je dat een beetje leuk doet, dat inrichten? Hier zijn onze tips voor een slimme indeling van je kleine studentenkamer.


slimme indeling kleine studentenkamer


1. Combineer je bed en je bank

Een slaapbank is een uitkomst bij een slimme indeling van je kleine studentenkamer. Investeer in een goede slaapbank, die je gemakkelijk op kunt klappen en je ziet overdag niet eens dat het een bed is. Als je er ook nog beddengoed in kwijt kunt is dat helemaal handig, want dat scheelt weer kastruimte. Omdat je er iedere nacht op zult slapen, is het belangrijk om eentje te kopen met een goede kwaliteit matras, anders heb je na zes maanden rugpijn.


2. Een multifunctionele tafel

Een eettafel heeft bijna geen student in z’n kamer. Daarvoor is er gewoonweg geen ruimte. Maar je kunt natuurlijk wel een opklaptafeltje aan de muur monteren of slim gebruik maken van een hoekje (zie afbeelding), zodat je niet met je bord op schoot hoeft te eten. Zo’n tafeltje kan tevens gebruikt worden als bureau.


slimme indeling studentenkamer

Afbeelding: Pinterest


3. Een bureau in je boekenkast

In een kleine studentenkamer moet je optimaal gebruik maken van alle vierkante meters die je hebt. Wanden inbegrepen. Een slim idee is dus om bijvoorbeeld een kastenwand te bouwen tegen één muur en een bureau daar onderdeel van te laten zijn.


slimme indeling studentenkamer

Afbeelding: Pinterest


4. Maak gebruik van spiegels

Je kunt je kleine studentenkamer optisch groter doen lijken door gebruik te maken van spiegels. Denk daarbij aan één grote spiegel boven je bank. Ook kunnen een grote poster of fotobehang het gevoel geven dat de muur eindeloos is, zoals een afbeelding van een tropisch strand of een ander mooi vergezicht.


slimme inrichting studentenkamer

Afbeelding: Pinterest


5. Maak ‘gebieden’ in je kamer

Als je een slaapgedeelte, een zithoek, een leeshoek en een studeerhoek in je kamer moet zien te creëren, dan zul je slim te werk moeten gaan. Het creëren van ‘gebieden’ is daarbij een oplossing en goede lijdraad. Je geeft bijvoorbeeld een zitgebied aan met een vloerkleed, waarop je je bank neerzet. Leg een ander soort vloerkleed onder de studeerhoek of je slaapplek, waardoor het optisch duidelijk is dat er verschillende functies plaatsvinden in jouw ruimte. Zorg ervoor dat je niet een druk of te opvallend vloerkleed kiest, om het geheel rustig te laten ogen. Kastenwanden waar je aan beide kanten bij kunt, zijn ideaal als scheidingswand tussen een zit- en slaapdegeelte.

Dit is een voorbeeld van een slimme indeling van een kleine studentenkamer:

 


Indeling kleine studentenkamer

Afbeelding: Kamer.nl

 


slimme indeling kleine studentenkamer

Afbeelding: Pinterest