Optimaliseer kleine ruimtes met een room divider

Alles in één kamer: je bed, je bank, je eettafel, je bureau… Dat zijn een hoop verschillende functies die het niet altijd goed doen als ‘team’. Vooral een slaapgedeelte is meestal geen gezellige combinatie met de dingen die je overdag doet op je kamer. Studerend vanachter je bureau is een uitzicht op een onopgemaakt bed immers niet fijn. Wat kan je daaraan doen?


room dividers voor studentenkamers


Gelukkig zijn er handige trucjes te bedenken om een oplossing te creëren in zelfs de kleinste ruimtes. Een kamerscherm of room divider is bij uitstek geschikt om kamers beter in te richten en optimaal gebruik te maken van de beperkte ruimte die je hebt.

Kamerschermen en room dividers zijn er in verschillende soorten en maten. Vaak zijn het niet eens echte ‘schermen’, maar kan een stevige boekenkast ook fungeren als een soort van muur. Of lappen stof. Zo kun je je bed of je studeerhoek apart houden van je woongedeelte. Hieronder delen we een aantal ideëen om inspiratie op te doen. Ook iets voor jouw kamer?


kamerschermen


Kasten als room divider

Ikea heeft handige kasten die prima in het midden van de ruimte kunnen staan. Je kunt er zelfs meerdere naast elkaar zetten mocht je daar ruimte voor hebben. Nog steeds een beetje laag en wil je er niet overheen kunnen kijken? Opbergdozen of grote planten houden een hoop uit het zicht.


room divider idee studenten


Gordijnen als room divider

Wie zegt dat een gordijn alleen maar voor de ramen kan? Installeer een rails midden in de kamer en gebruik een gordijn om zo je slaapvertrek af te scheiden van het zitgedeelte. Geen zin of tijd om je bed op te maken ’s ochtends? Of je krijgt bezoek en moet je stapel wasgoed even kwijt? Dan kan zo’n gordijn ook een hoop uit het oog onttrekken!


room divider blinds


Jaloezieën als room divider

En wat met gordijnen kan, kan natuurlijk ook met jaloezieën. Zo kun je zelfs een half-open idee creëren zodat je wel licht doorlaat en niet een compleet dichte wand midden in de kamer hebt. Als je niet wilt dat de jaloezieën los op de grond hangen en op hun plek blijven, kun je ze eventueel vastmaken met sterk dubbelzijdig tape.


room divider planten


Kledingrek als room divider

Die kledingrekken van Ikea en andere zaken zijn sowieso heel handig in je studentenkamer, maar weet je dat je daar ook een room divider van kunt maken? Hang er bijvoorbeeld planten of een mooie lap stof aan.


pallets room divider


Pallets als room divider

Pallets kun je meestal wel ergens gratis op de kop tikken en ze kunt er vanalles van maken. Als je een beetje handig bent, of je kent iemand die dat is, kun je van pallets ook een leuke room divider bouwen. Door de horizontale latjes heb je ook direct een manier om fotolijstjes op te hangen. Zorg er wel voor dat dit kamerscherm aan een wand is vastgemaakt, want je wilt niet het risico lopen dat het omvalt.