Uitzetlijst voor op kamers. Wat heb je nodig?

Verlaat jij binnenkort het ouderlijk huis, omdat je bijvoorbeeld gaat studeren in een andere stad? Ga je op kamers of samenwonen? Dan is deze tip heel handig voor je. Hier vind je een uitgebreide uitzetlijst die je op weg helpt bij het vinden van je huisraad. Handig voor wanneer je uit huis gaat of als student op kamers gaat wonen. Streep af wat je al hebt en wat jij niet denkt nodig te hebben. De één heeft meer luxe nodig dan de ander, maar met deze dingen kom je een eind op weg.

uitzetlijst voor op kamers

Je eigen kamer

Waarschijnlijk moet je zelf al je meubels meebrengen, zoals een bed en een bureau. Als er ruimte voor is, is het ook fijn om een zithoekje te hebben. Probeer dus ook ergens goedkoop een bankje of een comfortabele stoel op de kop te tikken. Een klein tafeltje is handig om je kop koffie of je glas wijn op neer te zetten. Heb je veel boeken of andere kleinere spullen, kijk dan ook of er een boekenkast in je kamer past. Een hoop meubels krijg je waarschijnlijk vanuit je familie-en kennisenkring, maar kijk ook tweedehands wat er te krijgen is om kosten te besparen.

De keuken

Ga je in een studentenhuis wonen, dan is er grote kans vrijwel alles al aanwezig is in de keuken. Maar het kan ook zijn dit niet het geval is, of dat iedereen z’n eigen spullen gebruikt. Dan heb je in eerste instantie een hoop spullen nodig, van vorken en lepels tot glaswerk. Overleg met je nieuwe huisgenoten wat er nog nodig is. De meeste studenten scharrelen aardig wat uitzet bij mekaar door bij familieleden langs te gaan. Zo heb je zo een pannenset, een tosti-ijzer en een ovenschaal bijeen gesprokkeld. En anders zijn de kringloopwinkels ook goud waard.

De badkamer

Waarschijnlijk hoef je voor de badkamer weinig zelf aan te schaffen als je op kamers gaat. Dat douchegordijn en die spiegel hangen er vast al wel. Toch heb je een stapeltje handoeken nodig, wat dingen zoals een föhn en opbergbakjes voor doucheproducten of cosmetica en is een wasmand ook handig om in de hoek van je kamer te zetten.

De uitzetlijst voor op kamers

Nog meer hulp nodig? Hieronder hebben we een redelijk volledige lijst opgesteld waar je een eind mee op weg komt wat betreft de uitzet. Uiteraard zijn er altijd dingen die er niet op voorkomen, maar die jij wel heel belangrijk vindt. Bedenk dat je altijd later ook nog kunt gaan shoppen, mochten er dingen missen. Succes!


uitzetlijst studenten