Standaard huurcontracten

Op deze pagina kun je een aantal voorbeeld huurcontracten downloaden in PDF & Word formaat.

Aan deze contracten kunnen geen rechten worden ontleend. Wij adviseren altijd een juridisch adviseur te raadplegen. Bron van deze modelcontracten is ROZ (Raad voor Onroerende Zaken).

Voorbeeld huurcontract

We hebben een aantal voorbeeld huurcontracten voor je opgesteld die je kan gebruiken voor het huren of verhuren van kamer, studio, appartement of huurwoning.


Voorbeeld huurcontract onbepaalde tijd

Ons huurcontract voor onbepaalde tijd is bedoeld voor het huren van een woonruimte waarvan je geen expliciete einddatum wilt vastleggen. Dit geeft de huurder wat exta rechten zoals dat de reden van opzegging bijvoorbeeld moet zijn: renovatie, dringend eigen gebruik of omdat de huurder verzuimd zich te gedragen als een goed huurder betaamt.

Huurcontract onbepaalde tijd (Word)

Voorbeeld huurcontract bepaalde tijd

Bij een huurcontract voor bepaalde tijd spreek je een einddatum af waarop je de woonruimte moet verlaten. De verhuurder hoeft dan geen dringende reden opgeven zoals bij onbepaalde tijd.


Algemene bepalingen bij huurovereenkomst woonruimte

In het huurcontract voor bepaalde en onbepaalde tijd wordt geregeld verwezen naar artikelen uit de Algemene bepalingen bij huurovereenkomst woonruimte. Dit document beschrijft wat uitgebreider hoe het bijvoorbeeld zit met de verrekening van gas, water en licht. Deze moet je hebben ontvangen of meegeleverd bij het tekenen van het huurcontract.