Onze gegevens

Kamer.nl is een handelsnaam van
Inversive Media B.V.

KvK: 51251868
BTW-nummer: NL823178584.B01

Adres (geen bezoekadres):
Kleine Raamstraat 20
9711CH Groningen

Zo neem je contact met ons op:
Contactformulier
[email protected]
+31(0)50 - 700 1593

Let op: wij kunnen geen specifieke vragen beantwoorden over woningen. Neem daarvoor contact op met de verhuurder.

Over ons

Hoe is kamer.nl ontstaan? Wie zitten er achter kamer.nl? En welke garanties en beloftes maken we waar? Hier lees je alles over ons.

Geschiedenis

September 2004 - Start

Kamer.nl is opgericht in september 2004 door Bart Kappenburg als oplossing voor het groeiende kamertekort in Nederland. Vanuit zijn studentenkamer is Bart begonnen met het bouwen van de eerste versie van de site (het heette toen nog kamerhuren.net). Zijn studie econometrie aan de RuG moest tijdelijk even op een lager pitje om tijd te maken voor de site.

Oktober 2004- Livegang

De 1e versie van de site staat live en is meteen een succes. Honderden studenten weten de site te vinden en gebruiken de site om een nieuwe kamer te vinden. Verhuurders vinden ook hun weg richting de site om het aanbod te vullen.

April 2005 - Overgang credit-systeeem naar maandbedrag

In de eerste versie werkten we nog met credits (30 credits voor een x bedrag), maar al gauw bleek dat de gebruikers meer behoefte hadden aan onbeperkt reageren voor een vast bedrag per maand. Het aantal gebruikers nam enorm toe alsmede het aanbod. We hadden ons nu stevig gevestigd als platform in de Nederlandse markt.

Mei 2005 - Overname domeinnaam kamer.nl

In mei 2005 kregen we domeinnaam kamer.nl ter overname aangeboden. Dit hebben we met beide handen aangegrepen en hebben toen de naam kamerhuren.net overgezet naar kamer.nl.

Mei 2007 - Versie 2

De 1e versie was toe aan vervanging: een nieuw fris logo en design gaf de site een nieuwe boost en we waren klaar om nog meer bezoekers te ontvangen.

April 2008 - Engelstalige versie

Omdat er steeds meer internationale studenten in Nederland kwamen studeren hadden we kamer.nl als 1 van de eerste sites ook in het Engels beschikbaar gemaakt.

Juli 2010 - Overname Kamer.nl door Conduit/InfoNX

In juli 2010 is Kamer.nl, als onderdeel van Centroid Media BV, overgenomen door een Amerikaanse partij. Bart is nog twee jaar aangebleven als medewerker maar heeft in juli 2012 afscheid genomen van het bedrijf. Het einde van een tijdperk?

Juli 2015 - Herovername Kamer.nl door Bart

Het Amerikaanse bedrijf had geen liefde en aandacht voor kamer.nl en Bart zag met lede ogen aan dat de kwaliteit van het aanbod, de servicegerichtheid en de algehele kwaliteit waren verwaarloosd. Bart heeft toen een overnamebod neergelegd dat geaccepteerd werd door de Amerikanen. Kamer.nl was weer in vertrouwde handen! Kamer.nl was vanaf toen onderdeel van Inversive Media BV, Bart zijn bedrijf.

November 2017 - versie 3

Na 2 jaar gewerkt te hebben aan een nieuwe versie heeft het team een nieuwe versie opgeleverd van de site. Met een compleet nieuwe look-and-feel (het huidige wat nu nog live staat) kon kamer.nl er weer een hele tijd tegenaan!

December 2020 - versie 4

In coronatijd heeft het team onder leiding van Ronald de gehele software herschreven. De site is nu sneller, beter & is meer servicegericht. Met een gemakkelijkere zoekfunctie, vernieuwde profielen en een verbeterde abonnementsvorm was de site weer helemaal up-to-date.

Nu

Vandaag de dag zijn we 1 van de grootste huurplatformen van Nederland. Naast kamers hebben we ook appartementen, studio’s en huurwoningen op ons platform om een breder publiek te bedienen maar ook om te voldoen aan veranderende woonwensen.

Ons doel

Wij hebben een duidelijk doel voor ogen: Het meest complete & gebruiksvriendelijke huur- en verhuurplatform van Nederland waar het vinden van woonruimte ondanks de marktomstandigheden altijd slaagt. Dit doen we door door een aantal garanties en beloftes die je hieronder leest.

Onze garanties & beloftes

Wij garanderen & beloven het volgende:

Een up-to-date aanbod met alleen beschikbare woonruimtes
Een veilige en privacy gewaarborgde omgeving
Een uitstekende en snel reagerende supportafdeling
No question’s asked: onze klanten hebben altijd gelijk
100% garantie op het vinden van een woonruimte
Een snelle en gebruiksvriendelijke site

Ons team

Naast dit vaste team hebben we een flexibel team voor support, design & administratie. Dit zijn o.a. Johan, Klaas, Susan, Marc, Maartje, Valentina en nog vele anderen.

Over Kamer.nl
Service
Huren
Kamers te huur
Studio's te huur
Laatste blogs