• Home >
  • Blog >
  • Budget tips: richt je kamer leuk in met tweedehands meubels

Budget tips: richt je kamer leuk in met tweedehands meubels

14 oktober 2018

Je gaat voor het eerst op kamers en dan heb je spullen nodig. Veel studenten trekken linea reacta naar Ikea of andere grote winkels waar je direct alles voor een redelijke prijs in kunt slaan. Hartstikke leuk natuurlijk, maar je kunt je kamer ook fantastisch inrichten met tweedehands meubels en vintage. Niet alleen om geld te besparen, maar ook om gewoon een beetje origineler te zijn. Het kan bovendien heel leuk zijn om op tweedehands koopjesjacht te gaan. Sommige spullen wil je misschien liever nieuw, zoals beddengoed, vloerkleden en gordijnen. Maar de grotere dingen zoals stoelen, tafels, banken, bedden en kasten zijn ideaal om niet nieuw te kopen. Ook een leuke lamp of spiegel kun je vaak bij een kringloopzaak of vintage marktje op de kop tikken. Vandaag drie top tips voor een leuke unieke studenteninrichting met tweedehands meubels.
tweedehands spullen voor op kamers

1. Ga shoppen bij je familie

Het is niet ongebruikelijk dat de familie en kennisenkring van je ouders maar al te graag hun garage of zolder op willen ruimen als ze horen dat je op kamers gaat. Handig! Zo vind je misschien een bed bij je tante, een garderobekast bij je moeder's collega en een eettafeltje bij de buurman. Wees niet bang om ook gewoon ergens nee tegen te zeggen overigens. Je hoeft echt geen drie serviezen en een enorme doos glaswerk aan te nemen. Maar een leuk oud tafeltje dat je misschien kunt verven? Of een nog best-wel-goede bedbank? Laad maar in. Een goed idee is om een lijst te maken met wat je denkt nodig te hebben en een email rond te sturen in je netwerk om te zien wie er nog wat in de opslag heeft staan. Voor je het weet heb je voor niks een prima inrichting.
vintage meubels op kamers

2. Doe een rondje kringloop

Kringloopwinkels zijn enorm populair tegenwoordig en ideaal om voor weinig geld leuke tweedehands meubels te vinden. En niet alleen meubels, ook verlichting, ingelijste posters en schilderijen en keukenspullen zijn er volop te koop. Verzamel gekke schilderijtjes, spiegels en lijsten voor een originele wand.

Meubels verven

Een donker eikenhouten kastje of een oud houten tafeltje kunnen prima in een nieuw kleurtje gestoken worden. Met krijtverf (haal dit bijvoorbeeld bij de Gamma) hoef je niet te schuren en kun je eenvoudig houten meubels overschilderen. En wat denk je van een leuke collectie verschillende stoeltjes rond de eettafel? Het hoeft niet allemaal bij elkaar te passen, het leuke van tweedehands inrichten is juist dat je je huis origineel maakt.

Stoffering en frames van zitmeubels

Een oude bank kan ook nog jaren mee in een studentenhuis. Kijk bij stoelen en banken wel goed of de frames nog stevig zijn, want je wilt niet zitten wiebelen. En is de stoffering nog fris? Geen vieze geurtjes of sigarettenrook? Een leuk kleed over de bank kan een vlek goed verbergen, maar geuren zijn er lastig uit te krijgen. Koop leuke kussens, opbergdozen en vloerkleden nieuw bij de betaalbare woonwinkels en klaar is je unieke studentenkamer.
tweedehands inrichting

3. Vind tweedehands meubels op marktplaats

Marktplaats is al jaren de plek voor tweedehands spullen door heel Nederland. Bedenk wel dat als je op kamers woont in Leiden en je een geweldig vintage dressoir spot in Friesland, dat ook opgehaald moet worden. Zoek je spullen in eerste instantie alleen binnen jouw stad en regio, anders kunnen de transportkosten behoorlijk oplopen en bespaar je uiteindelijk geen cent. Ook is het belangrijk om vanwege je eigen veiligheid nooit alleen bij iemand thuis iets te gaan bezichtigen. Neem altijd een vriend(in) of familielid mee. Die kunnen ook direct meedenken of je het item ook echt wilt kopen. Maar er is zeker genoeg te vinden tweedehands. Naar de doorsnee woonwinkel kan altijd nog. tweedehands meubels    

Gerelateerde berichten