Bespaar ruimte met een hoogslaper in je studentenkamer

Ga jij op kamers dit jaar? Of woon je klein en wil je het beste uit je ruimte halen? Studentenkamers en studio’s hebben vaak één ding gemeen en dat is dat de ruimte meestal te klein is om al je meubels er een beetje leuk in uit te stallen. Waar zet je je bed als je er ook al een bank in hebt staan? En een bureau? Vandaag hebben we daarom wat creatieve oplossingen voor kleine ruimtes. De ideale oplossing voor kleine kamers is natuurlijk de hoogslaper. Met een hoogslaper houd je voldoende ruimte over op de vloer voor je overige meubels, zoals de bank, een fauteuil of een eettafel/bureau. Onder je hoogslaper kun je een gezellige zithoek creëren, of een studeerplek met boekenwand. Hier drie verschillende ideeën om van jouw kleine ruimte een perfecte plek te maken.


hoogslaper voor studentenkamer


Een hoogslaper op een verlaagd plafond

Je hebt hoogslapers als bedden die je kant en klaar kunt kopen, maar als je kamer de hoogte ervoor heeft je kun je er ook een verlaagd plafond in bouwen, zoals op de foto. Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte. Op de foto zijn er bovendien een rij kasten ingebouwd onder het verlaagde plafond, voor handige extra bergruimte. Een vakman (of handige vader of kennis) kan je helpen iets dergelijks te bouwen. Niet elke huisbaas vindt dit misschien goed, maar het is het informeren waard, zeker als je van plan bent er de komende jaren niet weg te gaan.


hoogslaper in je studentenkamer


Betaalbare hoogslaper in je studentenkamer

Ben je niet zo creatief aangelegd of heb je het budget niet om zelf een hoogslaper te maken, dan zijn winkels als Ikea natuurlijk een oplossing. Een mooie hoogslaper die genoeg ruimte biedt voor andere functies zoals zithoek of studeerplek, is de STORÅ hoogslaper. Voor €249 euro lig jij heerlijk te slapen.


hoogslaper in je studentenkamer


Bouw zelf je eigen perfecte hoogslaper

Hoogslapers zijn er in soorten en maten, maar je kunt er natuurlijk ook zelf eentje bouwen. Helemaal niet zo moeilijk, aldus de website www.neo-eko-meubelwerktekening.nl. Op deze superhandige website vind je bouwtekeningen / werktekeningen van bijzondere hoogslapers die je gewoon zelf kunt maken. de website biedt tekeningen voor tweepersoons hoogslapers, halfhoogslapers en hoogslapers voor matrassen van 80 en 90 cm breed. De prijs voor een PDF is vanaf € 14,95 (16 tot 20 pagina’s). Daarvoor krijg je een origineel ontwerp met uitgebreide bouwtekeningen en handleiding, stappenplan, zaaglijst, materiaallijst en tips van de vakman.


hoogslaper in je studentenkamer