Nieuwe kamer? Inrichten maar! Inspiratie voor je nieuwe huis

Al een kamer gevonden of nog hard op zoek? of je nu al wel of geen kamer of andere woonruimte hebt gevonden, alvast nadenken over je studentenkamer inrichten is natuurlijk hartstikke leuk. Als je voor het eerst gaat studeren en op kamers gaat, is het spannend om op jezelf te gaan wonen en ergens helemaal je eigen plek van te maken. Woon je al langer op jezelf, dan is verhuizen ook weer een mooi moment voor een nieuwe inrichting. Misschien wil je een frisse start, iets anders of gewoon wat nieuwe meubels. Vandaag geven we je leuke tips voor je studentenkamer inrichten zonder direct inspiratieloos naar Ikea te rijden.


studentenkamer inrichten


1. Ga kringloopshoppen!

Ga een dagje langs alle kringloopwinkels van jouw stad. Of misschien is het leuk om eens ergens anders te gaan shoppen voor tweedehands? Soms zijn de kringloopwinkels in de grote steden best prijzig en tik je meubels op de kop voor veel lagere prijzen in de randgemeentes of dorpen in de provincie. Bij de betere kringloopwinkels kun je vaak vanalles krijgen, van meubulair tot glaswerk en van gordijnen tot lampen. Zo sprokkel je gemakkelijk een mooie verzameling van unieke dingen bij elkaar voor een persoonlijke en zeer betaalbare inrichting. Meer weten over waar op te letten bij tweedehands meubels kopen? Lees dan ook ons artikel Richt je kamer leuk in met tweedehands meubels


2. Maak je eigen gordijnen

Heb je zelf een naaimachine or heb je iemand in je familie die goed kan naaien? Dan kun je een hoop besparen op gordijnen, zeker als je de stof al hebt. Een creatief idee is om bijvoorbeeld ‘patchwork’ gordijnen te maken van sjaals of andere stoffen die je nog hebt liggen of hebt gevonden op de markt of kringloop.


patchwork gordijnen sjaals


3. Verf oude meubels

Oud kastje geërfd van je oma? Of een donker-eiken dressoir gekocht bij de kringloop? Met verf kun je oude meubels leuk opknappen. Krijtverf is hiervoor geschikt, waarvoor je het meubel niet eerst hoeft te schuren. Of gebruik houtverf op waterbasis (hier moet je het meubel wel eerst even licht schuren, en misschien ook even een laagje grondverf aanbrengen zodat het goed ‘pakt’). Lees meer over meubels verven in ons artikel Meubels verven met krijtverf: hoe doe je dat?

Before-and-After meubels verven


 

4. Verzamel een collectie kunst, foto’s en posters

Geen huis is compleet zonder jouw eigen persoonlijke ‘kunstcollectie’ natuurlijk! En het woordje ‘kunst’ hoeven we niet letterlijk te nemen, dat kan vanalles zijn. Koop een aantal kleine en grote wissellijsten bij de kringloop of een warenhuis en vul deze met favoriete foto’s, posters en schilderijen. Je kunt ook andere dingen inlijsten: mooie stoffen, eigengemaakte tekeningen, collages of je verzameling postzegels, we noemen maar iets. Wees creatief en origineel bij je studentenkamer inrichten, het is tenslotte jouw kamer! En het hoeft niet bij één lijst te blijven: je kunt een hele groep aan verschillende lijstjes op dezelfde muur hangen en zo jouw eigen galerie creëren. Mag je niet zoveel spijkers in de muur slaan van de huisbaas? Lees dan hoe je dit kunt voorkomen in ons artikel Hang een lijst op zonder spijkers en schroeven.