5 interieurtips voor de maand januari

Inspiratie nodig voor je interieur in januari? Zodra de kerst voorbij is, ruimen we vaak direct alle kerstversiering op, de boom wordt eruit gesmeten en de woonkamer ziet er daarna maar kaal en ongezellig uit. Maar met de kerstboom hoeft de sfeer het huis niet uit. De gezelligheid van het seizoen kun je best ook na Kerstmis nog in huis houden, zonder de voor de hand liggende feestelijke versieringen. Hier zijn wat tips om je huis in te richten in de koude wintermaanden.


interieur in januari


Houd wat rustiek kerstgroen in de kamer

Ruim je kerstboomtakken of kransen nog niet op! Als je de overduidelijke kerstdecoratie eraf haalt, zoals rode kerstballen of glimmende linten, kan groen er erg stijlvol uitzien als decor in de wintermaanden. Heb je bijvoorbeeld een schoorsteenmantel, dan kun je daar prima wat takken laten liggen wanneer andere kerstdecoratie is weggehaald. Met wat mooie simpele dikke witte kaarsen of lantaarns creëer je een interieur in januari.


decor in januarijanuari decor


Kies voor wit en licht

Wit is de perfecte ‘kleur’ om direct na Kerstmis te gebruiken als je wilt dat je inrichting weer nieuw en opgefrist aanvoelt. Een beetje zoals je je misschien voelt zo aan het begin van het nieuwe jaar met al je goede voornemens! Het hoeft niet allemaal spierwit, probeer het wat interessanter te maken door wat lichte grijstinten of pastelkleuren toe te voegen.


januari decor


Maak het gezellig met plaids en kussens

In het koude januari voelt het heerlijk om al je wollige, dikke plaids en kussens in de woonkamer te leggen om het binnen warm te maken. Een schapenvacht gedrapeerd over de bank doet denken aan een besneeuwde blokhut in de bergen. Mix dekens en kussens gemaakt van verschillende stoffen en weefsels voor een gelaagd en sjiek effect.


januari decor


Voeg simpele takken en berkenhout toe

Schors en kale takken zijn prachtige decoraccenten die er erg winters en rustiek uitzien. Voeg details toe zoals op berkenhout geïnspireerde kaarsen, natuurlijke takken in een pot of vaas, op de natuur of het bos geïnspireerde kunstwerken of een stapel berkenhout bij de open haard.


decor in januari


Voeg een koele kleur toe

Wees niet bang om in je interieur in januari wat kleur toe te voegen aan je winterdecor. Neutrale kleuren kunnen een frisse verandering zijn na de vakantie, maar blauwtinten doen het ook goed in januari. De winterse kleuren gecombineerd met de zachte wollen dekens en kussens plus de takken groen en de andere natuurlijke decorelementen zullen je woonkamer omtoveren tot een heerlijk, stijlvol winterverblijf.