Zolderkamers: de leukste inspiratie en ideeën

Woon jij op een zolderkamer? Of is een van je kamers in huis een zolderkamertje waar je wat leuks mee wilt gaan doen? Schuine daken kunnen nogal eens een kopzorg zijn (letterlijk soms, als ze erg laag zijn!). Wat doe je met zo’n ruimte en hoe maak je optimaal gebruik van de ruimte onder het dak? Wij hebben het internet weer eens voor je uitgeplozen op zoek naar de leukste ideeën voor zolderkamers. Hier zijn ze.


zolderkamers


Bouw je bureau onder het schuine dak

Het belangrijkste thema in zolderkamers is het schuine dak. Wat doe je daarmee? Niet het meest praktische als het om ruimtegebruik gaat: je kunt er geen kasten tegenaan zetten en je stoot er je hoofd nogal eens aan. Hieronder is een oplossing gevonden voor dat probleem: er is een bureau bij het raam neergezet, of zelfs op maat ingebouwd, met voldoende opbergruimte  voor je studieboeken en papierwerk. Daglicht is heel belangrijk in een kamer waar je studeert en in deze zolderkamer is daar slim mee omgegaan.

zolderkamers

Inbouwkasten en een bureau dat strekt langs de volledige raambreedte zorgen voor een fijne, lichte studeerplek.


Maak een knusse slaapplek op zolder

Om optimaal gebruik te maken van het vloeroppervlak in zolderkamers, kun je je bed zo ver mogelijk onder het dak schuiven. Wel altijd oppassen dat je niet alsnog je hoofd stoot, maar als je er zelf slaapt, raak je daar snel aan gewend.


zolderkamers

Hier is een gezellige slaaphoek gecreeërd op zolder onder het schuine dak. de behangwand achter het bed zorgt tevens voor een leuk accent. Boekenwandjes zijn ook op een handige manier onder de dakramen gebouwd voor extra bergruimte.


Een garderobekast onder een schuin dak

Weet je niet hoe je een hangkast moet plaatsen in een zolderkamer? Geen paniek! Je bent niet de enige die dit probleem heeft, dus er zijn genoeg oplossingen te vinden. Plaats een rails tegen het dak en hang daaraan van lang naar kort je kleding aan haken. Of plaats kasten van oplopende hoogte naast elkaar. Zo kun je er bovenop ook nog wat kwijt.


 

kastruime zolderkamer

De kledinghaken blijven op hun plek door middel van een speciale roede met een metalen spoel.

zolderkamers

Drie kasten van verschillende hoogte en breedte passen precies onder het schuine dak. Een combinatie van hangkasten en lades biedt een hoop ruimte voor al je kleding en schoenen.


Boekenkasten op zolderkamers

Wie zegt dat je van een zolderkamertje niet een heerlijke studentenkamer kunt maken? Als jij, een vriend of je ouders een beetje handig zijn, dan klus je zo een ruimte in elkaar met superhandige opbergruimte en optimaal gebruik van hoekjes en schuine daken. Boekenplanken heb je zo bevestigd een de wand en die kun je gemakkelijk op maat zagen zodat geen plekje onbenut blijft op de muur onder het dak. je kunt er al je boeken op kwijt, maar ook schoenen, lijstjes, vazen of andere spullen die je graag om je heen hebt.


zolderkamers

Plaats zoveel boekenplanken als je wilt en vul de wand onder je zolderdak om ruimte optimaal te benutten.