De leukste alternatieve kerstbomen voor studentenkamers

Het is december! De kerst komt eraan. Vind jij het leuk om je kamer een beetje in de kerststemming te brengen? Je kunt natuurlijk een echte kerstboom in huis halen. De kans is echter groot dat je daar niet echt ruimte voor hebt. En duur zijn ze ook nog eens! Wees creatief en bedenk wat anders. Je hebt vast genoeg dingen in huis waarmee je leuke kerstdecoratie kunt maken. En wat betreft die boom? Wij hebben hier een aantal creatieve tips voor je om een kleine ruimte op te leuken met alternatieve kerstbomen voor studentenkamers.


alternatieve kerstbomen


Een mini kerstboompje

Je wilt een kerstboom in huis? Als je een zee aan ruimte hebt of een gezamenlijke woonkamer, kan er best een redelijk grote boom komen natuurlijk. Maar op je eigen kamer van 16m2 of minder is dat misschien wat krap. Koop een kleine variant, misschien zelfs één in een pot, zodat je hem in de tuin (van je ouders) kunt planten of – als je eraan blijft denken hem water te geven – hem volgend jaar weer kunt optuigen. Kleine kerstboompjes vind je overal, bij supermarkten en tuincentra.


Maak een kerstverlichtingboom

Geen vloeroppervlakte vrij voor een boom? Gebruik de wand! Met een lang snoer kerstverlichting en punaises creëer je een prachtig verlichte ‘boom’ op de muur.

alternatieve kerstboom


De boekenkastboom

Deze ‘boom’ is toch wel een topper onder de alternatieve kerstbomen! Sla prullaria uit je boekenkast even tijdelijk op in een doos en arrangeer je boeken zo dat er een kerstboom op de planken verschijnt. Piek erop en klaar.


Een takkenboom op de wand

Ga even het park in of maak een boswandeling en verzamel een aantal mooie naaldboomtakken in verschillende grootte. Je kunt natuurlijk ook even met de tuinschaar de coniferen van de buurman bijlangs gaan (zonder dat het opvalt uiteraard!). Maak de takjes vast op je lege stuk muur met punaises of kleine spijkertjes en hang er lichtgewicht decoratie in. Heel ‘scandi’ en hip.

alternatieve kerstboom


Een washitape kerstboom

Wil je geen takken en naalden in huis? Houd je van minimalistisch? Koop dan een aantal rollen washitape in verschillende kleuren en ontwerp een mooi kerstboom op de muur. In plaats van een boom kun je washitape natuurlijk ook gbruiken om sterren en sneeuwvlokken op de wand te creëren. Tape over? Versier er je kerstkadootjes mee.

washitape kerstboom


Een simpele kersttak in een vaas

Net zoals de takken op de muur, kun je het ook heel minimalistisch en simpel houden door alleen een tak van een kerstboom op een grote vaas te zetten. Of een kleine tak op een glazen fles. Hang er wat kerstballen in of lichtjes. Als je op zoek bent naar stijlvolle ideeen voor alternatieve kerstbomen, is dit een makkelijke, goedkope en mooie manier om een kerstsfeer in je kamer te creëren.

alternatieve kerstboom


De kartonnen doosboom

Met karton kun je heel creatief zijn en het is nog milieuvriendelijk ook. Hoe je deze maakt? Kijk even op deze site voor de werkbeschrijving: www.abfulies.com

alternatieve kerstboom


De wasgoedboom

De wasgoedboom. Waarschijnlijk voor geen enkele student een probleem om deze boom te creëren. Have fun!

wasgoed kerstboom