• Home >
  • Blog >
  • Waar láát je alles? Opbergtips voor studenten- kamers

Waar láát je alles? Opbergtips voor studenten- kamers

5 oktober 2018

Is er hier een bom gevallen? Je hoort je moeder's stem al in je hoofd als je de deur openmaakt van je studentenkamer. Inderdaad, het is wel een beetje erg deze week. Overal liggen kleren, boeken, snoeren en andere zooi op de vloer, de tafel en het bed. Om van de keuken maar te zwijgen. Klinkt je bekend in de oren? Zo niet, dan petje af en well done, you. Maar veel studenten hebben het druk en er zijn bovendien honderduizend leukere dingen te verzinnen dan de boel opruimen. Toch studeert het zoveel lekkerder in een opgeruimde kamer. Ruikt ook frisser. Ja toch? Chaos in je huis geeft ook stress in je hoofd, dat is bekend. We gaan er daarom vandaag eens flink met de bezem doorheen en laten je zien hoe je met slimme hacks de boel in een mum van tijd netjes hebt. Hier zijn onze opbergtips voor studentenkamers.
  opbergtips voor studentenkamers

Less is more

Houd je leven simpel. Leef een beetje minimalistisch! Hoe minder spullen je hebt, hoe minder het voor je voeten ligt. Hoeveel glazen en mokken heb je nodig? Heb je veel serviesgoed, dan stapelt het zich ongetwijfeld op in de gootsteen. Heb je maar 1 koffiemok, dan spoel je die af na gebruik en klaas is kees, terug in de kast. Voor de visite hou je er gewoon een paar achter. Hetzelfde geldt voor kleding. Ja ja, het is uitverkoop en de verleiding is groot, minstens vier keer per jaar, maar er zitten maar zeven dagen in een week. Vijfentwintig T-shirts zijn echt niet nodig. Moeten allemaal weer gewassen en gevouwen. Klink ik al als je moeder? Sorry.
koffiemok boerenbont

Hang je kleren op

Je kamer lijkt direct een stuk netter als je je kleding ophangt wanneer je ze 's avonds uittrekt. Hoeft niet per sé opgevouwen terug in de kast; een paar haken of een staande kapstok kunnen ook fungeren als opbergsysteem voor je spijkerbroek, je overhemd en je trui. Kun je het allemaal gewoon weer aantrekken 's ochtends zonder dat het in de kreukels op de grond ligt. Haal een staande kapstok van de kringloop of schroef een extra rek met haken aan de muur. Ikea heeft ook veel goedkope oplossingen, inclusief dit handige rek dat als kapstok maar ook als simpele garderobesysteem dienst kan doen.
Slim opbergsysteem voor studentenkamers

Slimme snoeren

Je mobiel, je iPad, je laptop en al je andere kijk- en luisterapparatuur, er zitten overal laders en snoeren aan. Voor je het weet breek je je nek over al die kabels. Het ziet er ook niet heel gezellig uit, al die snoeren. En als je elke avond loopt te zoeken naar je oplader, is het tijd om de boel eens wat beter te organiseren. Er zijn tegenwoordig heel handige dozen en bakken op de markt waarmee je kabels netjes kunt wegwerken. Of gebruik een oude schoenendoos met gaten aan de zijkant, dat werkt ook prima. Voor andere creatieve oplossingen, kijk ook eens op Pinterest. Hier kom je de meest originele hacks tegen om snoeren en kabels op een vaste plek te houden.
Lego poppetjes houden snoeren vast kabels verbergen

Elke berg z'n eigen bak

Niks geen bergen papier, handoeken of prullaria meer in het zicht. Koop handige bakken. Een serie opbergdozen in dezelfde kleur/stijl en maat staan altijd goed in je boekenkast en deze zijn volop verkrijgbaar bij doe-het-zelfzaken en warenhuizen. Bakken zijn gewoon handig. Plak er etiketten op zodat je direct weet wat erin zit. En hou je er ook aan. Niks ergers dan een doos met etiket 'administratie' en ze zit vol met heel andere dingen. Kijk naar 'loze ruimte' in je kamer waar de dozen en bakken zouden kunnen staan. Kan er een extra plank boven de deur? Of rol ze onder je bed. En hoe hoger het bed, hoe meer er uiteraard onder kan. Berg er beddengoed, schone handoeken of sportartikelen in op die je misschien niet dagelijks nodig hebt.
nette studentenkamer under bed storage  

Gerelateerde berichten