Ideeën voor je Balkon: van palletbank tot hangmat.

Ben jij zo lucky dat je een balkon bij je kamer of appartement hebt? Dan is het zonde om daar geen gebruik van te maken! Ben je student, dan wordt een balkon al snel een plek waar de lege kratten bier worden opgestapeld en de vuilnisbak staat. Maar je kunt het natuurlijk ook een beetje gezelliger maken en je balkon omtoveren in een heerlijke zitplek, helemaal als het zonnetje er op schijnt. Hier zijn wat leuke ideeën voor je balkon. Van palletbank tot hangmat.


1. Een pallet lounge bank

Ben je een beetje creatief? Dan is het supersimpel en spotgoedkoop om een leuke bank op je balkon te creëren door middel van pallets en kussens. Maak je eigen lounge plek door een paar pallets op elkaar te stapelen en er een matrasje of kussens op te leggen. Helemaal leuk als je een beetje handig bent met de zaag en de boormachine en het op maat maakt. Je kunt het simpel houden met alleen pallets op de grond, of ook een paar rechtop zetten tegen de wand als rugleuning. Laat het hout gewoon naturel of geef het een vrolijke kleur.

pallets bank balkon

pallet meubels balkon


2. Een opklaptafel voor je ontbijtplek

Is je balkon heel klein maar wil je toch graag ergens kunnen ztten aan een tafeltje? Overweeg dan een opklaptafel te gebruiken. Als je wilt dat je balkon je ontbijthoekje wordt zonder dat het veel te vol met meubels staat, is dit misschien een goede keuze. Kleine opklaptafels vind je bij de gebruikelijke meubelzaken, zoals Ikea.


3. Vloerbedekking voor je balkon

Er bestaan tegenwoordig heel handige vloerkleden die geschikt zijn voor buiten, gemaakt van afneembaar, gewoven plastic. Een vloerkleed zorgt voor warmte aan je voeten, maar ook voor een beetje kleur en stijl.

vloerkleed balkon

Een ander idee is om een stukje kunstgras te kopen en dit uit te rollen over je balkon. Staat fris en beter dan het saaie grijze beton.

ideeën voor je balkon


4. Maak een verticale kruidentuin op je balkon

Heerlijk, verse kruiden op je salade of pasta, toch? Nog beter als je ze zo uit je eigen tuintje kunt plukken. Heb je een balkon, dan betekent dat niet dat je daar niks op kunt verbouwen. In tegendeel! Zet potten neer met tuinkruiden of slaplantjes, of monteer een verticaal raamwerk (ja, pallets zijn hier ook goed voor!) waar je bakken aan kunt hangen. Basilicum, thijm, rosemarijn, dille…kleine Spaanse pepertjes, je kunt vanalles gaan proberen. Liever geen kruiden? Zet er dan gewoon bloemen of planten in, voor een mooie levende, groene wand.

 

kruidentuin balkonverticale tuin balkon


5. Hangen in je hangmat

Ideaal als je van een kater moet bijkomen; je roes uitslapen in een hangmat op je balkon. Een paar degelijke, supersterke haken in de muur en liggen maar. Leuk met wat grote planten er omheen voor een zomerse sfeer.

ideeën voor je balkon