Vijf dingen die je niet moet vergeten als je op kamers gaat

Als je op kamers gaat wonen en je spullen aan het verzamelen bent om in te richten, denk je vooral aan de grote dingen. Een bed, een bureau, een comfortabele stoel of bank, een boekenkast. Maar wat zijn de dingen die ook best essentieel zijn als je op kamer gaat? Stel dat je ze niet hebt, dat dat dan wel erg onhandig is? Hier zijn vijf dingen die je absoluut mee moet nemen als je op kamers gaat wonen.


wat heb ik nodig op kamers


Oordopjes

Studentenhuizen zijn vaak gehorig, zeker als het een oud pand is en de muren zijn maar dun. Ook heb je geen garantie dat je huisgenoten allemaal stilletjes door de gang lopen, of niet nog tot laat de muziek aan hebben. Dat is erg irritant als jij probeert te gaan slapen, omdat je de volgende dag een tentamen hebt. Of gewoon een goede nachtrust wilt hebben. En oordoppen zijn niet alleen handig bij luidruchtige huisgenoten, ook als je aan een drukke weg woont, komen ze goed van pas.

Kleerhangers

Je pakt je verhuisdozen uit, of je tassen met kleding, en wilt je kast gaan inrichten. Kleerhangers vergeten! Je kunt natuurlijk alles opvouwen, maar die mooie jurk of dat nette jasje of overhemd blijven toch mooier in vorm als ze hangen. Geen ramp voor een week, maar je houdt je kamer een stuk opgeruimder wanneer alles netjes in de kast hangt.

Bewaarbakjes met deksel

Als student kook je soms voor meerdere mensen, maar vaak ook niet. Dan zit je regelmatig met teveel eten. Niet weggooien! Extra eten koken voor een aantal dagen, is een ideale manier om geld te besparen. Bewaar het eten dat over is in bewaarbakjes in de koelkast voor de volgende dag, of vries ze in zodat je later in de maand nog iets kant-en-klaars hebt. Koop dus voldoende bewaarbakjes voor in je studentenkeuken, in verschillende maten, zodat je eten dat over is, handig op kunt bergen.


wat heb ik nodig op kamers


Droogrek

Of je nu zelf thuis de was gaat doen, of ieder weekend met een volle tas terug naar je ouders reist, een droogrek is echt wel handig om te hebben op kamers. Al is het alleen al voor je natte handdoek na het douchen, of wanneer je even snel een paar shirts uitspoelt met de hand. Het staat slordig en is onhandig om je was over je meubels te laten drogen, dus koop daarom een droogrek. Heb je niet zoveel ruimte? Koop dan zo’n handig rekje die je aan je deur of kast kunt hangen.

Verlichting

Als je een kamer huurt, is de enige verlichting die je hebt meestal een hangende lamp in het midden van je plafond. Om fijn te kunnen studeren, je make-up te kunnen doen of ’s avonds in bed nog even te lezen, heb je meer en vooral ook andere soorten verlichting nodig. Een bureaulamp, een nachtlampje en een staande of tafellamp zorgen voor meer sfeer in je kamer, en betere verlichting voor wat je aan het doen bent. Staat ook gezelliger.

Een spiegel

De badkamer in je studentenhuis heeft vast en zeker een spiegel boven de wasbak, maar als je huisgenoot er al een half uur in zit, en jij moet zo de deur uit, dan wil je toch even je outfit kunnen checken. Of je haar. Een spiegel meenemen als je op kamers gaat wonen is dus geen overbodige luxe. De beste plek is vaak de deur, omdat je daar een grote spiegel op kwijt kunt. Een simpele spiegel zonder lijst is het makkelijkste en goedkoopste, om op de deur te plakken.