Volg extra online training als aanvulling op je studie

We zitten zo’n beetje aan onze laptop vastgeplakt dit jaar, met alle colleges via Zoom en zelfs sociale afspraken via het scherm. Het einde van de pandemie lijkt bijna in zicht (mogen we dat voorzichtig zeggen?), en hopelijk kunnen we dan terug het normale leven in. Tot die tijd hoef je natuurlijk niet stil te zitten, en kun je gretig gebruik maken van alles wat er op internet wordt aangeboden. Er zijn veel gratis webinars, masterclasses, workshops en trainingen op het gebied van marketing en andere zaken. Het kan nooit kwaad om je CV te spekken, of om online wat bij te gaan verdienen en ondernemers of je studentenvereniging te helpen met jouw nieuwe skills. Wat voor leuke training en workshops kun je volgen vanaf je laptop om je kennis aan te vullen?


free online training for students


1. Marketing en sociale media

Of je nu marketing en communicatie studeert, of je bent aan het bijbeunen als kleine ondernemer, er zijn ontzettend veel gratis cursussen te vinden op internet om extra vaardigheden op te doen. Leer hoe je Instagram volledig onder de knie krijgt met duizenden volgers; hoe je professionele video’s maakt, gewoon op je smartphone; of hoe je converterende teksten schrijft voor websites. Vaak zijn de workshops gratis, omdat de eigenaar je zal aansporen om de volledige training te kopen, maar dat wil niet zeggen dat je best een paar supergoede tips op kunt pikken.

2. Websites bouwen

Weet je hoeveel kleine ondernemers behoefte hebben aan iemand die een simpele website kan bouwen in bijvoorbeeld WordPress of Squarespace? Als jij het leuk vindt om een beetje te knutselen met web design, teksten en afbeeldingen, zoek dan eens wat Youtube tutorials of andere gratis training voor web design, en zorg dat je die vaardigheden aan je CV kunt toevoegen. Altijd handig wanneer je straks gaat solliciteren!

3.  Content ontwerpen in Canva

Nog zo’n ding waar best veel ondernemers baat bij hebben: iemand die snel mooie graphics in elkaar kan zetten voor Instagram Stories, Facebook en LinkedIn. Als je ook nog een beetje verstand hebt (of er over leert) van branding, kleuren en lettertypes, vang jij zo een bijbaantje als content creator voor een startende ondernemer.

4. SEO-kennis

SEO, of Search Engine Optimisation, kan heel technisch zijn, maar kort gezegd gaat het erom dat je met name teksten en afbeeldingen op een website zo optimaliseert dat de website makkelijker gevonden wordt in Google. Dat gebeurt door de juiste zoekwoorden en -termen te verweven in de teksten, en de titels van afbeeldingen ook de naam van die zoekterm te geven. Er komt nog veel meer bij kijken en als je dit onderwerp interessant vindt, is het zeker de moeite waard om je daarin te verdiepen. Vindbaarheid op het internet wordt steeds belangrijker, en iemand die hier veel verstand van heeft is goud waard.