Studieboeken huren of verkopen: de beste sites

Studeren kost een hoop geld. Maandelijkse kamerhuur, boodschappen, rekeningen, uitgaan. En dan zijn er nog de vaste uitgaven die komen kijken bij het studeren zelf. Denk alleen al aan de aanschaf van studieboeken. Voor je het weet ben je honderden of zelfs duizenden euro’s kwijt aan een stapel dikke boeken waar je je het komende jaar doorheen moet zien te worstelen. Kan dan goedkoper? Ja! Maar dan moet je wel even weten hoe. Studieboeken huren is een goede optie om geld te besparen. Ook zijn er mogelijkheden om je oude studieboeken te verkopen. Dit is een handige manier om wat geld te verdienen om je volgende studieboeken aan te kunnen schaffen. Wij zetten hieronder de beste websites voor je uiteen voor het vinden van huurboeken of tweedehands studieboeken.


studieboeken huren verkopen


Studieboeken huren

Je bent natuurlijk niet de eerste student die die boeken koopt. Ieder jaar zijn er duizenden medestudenten die boeken bestellen voor hun nieuwe studiejaar. En veel van die boeken staan na een jaar stof te verzamelen op je boekenplank of in een doos op zolder. Jammer, want er zijn ook mogelijkheden om studieboeken te huren. Zo kun je je kennis vergaren gedurende je studiejaar zonder de gigantische bedragen neer te leggen voor de aanschaf van al de benodigde boeken. Er zijn immers al genoeg andere kosten aan het begin van het jaar.

Uiteraard zul je van de ene studie meer tweedehands boeken kunnen vinden dan van de andere. Hoe groter en populairder de studie, hoe meer boeken er van in omloop zijn. Voor studies zoals economie of bedrijfskunde zul je ongetwijfeld minder moeite hebben om boeken te huren of tweedehands aan te schaffen. Voor boeken voor de studierichtingen kunstgeschiedenis of anthropologie is het wellicht iets harder zoeken.

Geld verdienen met je oude studieboeken

Zijn die oude boeken geld waard? Nou en of! Moet je er natuurlijk wel een beetje zuinig mee omgaan. Hoe beter de staat van de boeken, hoe hoger de prijs. Een stapel studieboeken verkopen levert al snel € 35,- op.  Tweedehands boeken verkopen uit een nalatenschap of verhuizing levert als snel meer dan € 200,- op. Check of jouw boeken geld waard zijn en verkoop ze direct via de volgende sites:

Studystore.nl

Tweedehands studieboeken

Boekenbalie.nl (met handige app)

Bookmatch.nl

De Slegte  (alleen in de vestigingen zelf, niet online)

Studieboeken Groningen


Hoe gaat het in z’n werk? Voorbeeld: Boekenbalie.nl

Met sites als Boekenbalie download je de gratis app via Google Play of de App store. Je kunt boeken verkopen zonder ingewikkelde registraties, je kunt gelijk aan de slag. Een stapel tweedehands boeken verkopen doe je door de camera van je smartphone op de streepjescode van je boeken te richten. Je ziet gelijk of je boek waarde heeft. Scannen gaat heel snel en iedereen kan het. Boekenbalie betaalt zelfs je verzendkosten, ook wanneer DHL je boeken thuis komt ophalen. Niet slecht. Je ontvangt bij een bestelling automatisch de verzendlabels die je zelf kunt uitprinten. Nadat de boeken door Boekenbalie zijn ontvangen en gecontroleerd, ontvang je binnen drie weken het bedrag op je bankrekening.