Hard gestudeerd? Tijd voor vakantie! De beste sites voor goedkope vluchten

Als student moet je behoorlijk op de euro’s letten. Toch wil je ook weleens wat leuks doen buiten je studie om en het leven draait immers niet alleen maar om werken en studeren. Na al dat harde werken verdien je toch zeker een relaxte vakantie, het liefst in de zon, in een hangmat. Of misschien heb je zin in actie en ga je liever op skivakantie. Welke sites zijn het beste om goedkope vluchten op te vinden?


de goekoopste sites voor vakanties


Een stedentrip naar New York, een avontuurlijke vakantie naar Azië of een romantisch weekend in Rome. Misschien naar de sneeuw in de kerstvakantie? Of Oud en Nieuw vieren in Londen? Er is genoeg om over te dromen tijdens de uren dat je met je neus in de boeken zit. Boek iets leuks om naar uit te kijken aan het eind van het jaar of volgend voorjaar en laat de voorpret beginnen. Een bekende prijsvergelijker is Skyscanner om te zoeken naar goedkope vluchten. Ook checken de meeste mensen natuurlijk de websites van low cost maatschappijen Ryanair en Easyjet, maar er zijn nog veel meer opties. Weet je dat er een heleboel websites bestaan die fantastische aanbiedingen en complete vakanties voor lage prijzen hebben? Hieronder een rijtje sites om eens op te kijken voor jouw volgende vakantie.


De beste sites voor goedkope vluchten en complete vakanties

  • VakantiePiraten: Dit is een goede site voor het vinden van stedentrips, lange weekenden weg en complete vakanties naar de zon, inclusief vlucht.
  • WeFlyCheap: Nog zo’n geweldige site vol met voordelige vluchten, stedentrips en zonvakanties. Vooral veel pakketreizen en vliegtickets naar verre bestemmingen zoals Mauritius en Thailand.
  • TicketSpy: Bezoek deze site voor deals van de dag of zoek naar vakanties of goedkope vliegtickets per werelddeel.
  • FlyNous: Engelstalige site met vooral heel veel goedkope vliegtickets
  • PaperFlies: Een handige search engine waar je vluchten en vakanties kunt zoeken op luchthaven van vertrek of thema.
  • Secretflying Op deze Engelstalige site kun je zoeken vanaf een bepaalde luchthaven naar aanbiedingen, dus je kan gewoon Amsterdam intypen en zien welke aanbiedingen er zijn.
  • Fly4Free Hier kan je zoeken op vluchten per continent.

    goedkope vakanties voor studenten
Flexibiliteit in vertrekplaats geeft mogelijkheden

Denk bij mogelijke vertrekluchthavens naast Amsterdam, Düsseldorf en Brussel eens aan Groningen, Rotterdam, Maastricht, Weeze, Keulen, Bremen, Hamburg en Frankfurt. De budgetmaatschappijen vliegen inmiddels vanaf zoveel steden in en om Nederland dat het kan lonen om een andere vertrekplaats te kiezen. Niet alleen qua ticketprijs, maar ook wat betreft prettigere vliegtijden. Zelfs als je de extra benzinekosten meerekent ben je dan alsnog goedkoper uit.

Vind goedkopere tickets, wees flexibel in data

Vaak is vliegen op maandag t/m donderdag een stuk voordeliger dan op vrijdag, zaterdag of zondag. Op veel websites kun je makkelijk schuiven met data of zelfs aangeven dat je data flexibel zijn, meestal met een marge van 3 dagen voor of na je opgegeven datum.

backpacker

Boek ‘open-jaw’ tickets

Dit zijn tickets waarbij je vertrekt vanaf Amsterdam en terugvliegt op Brussel. Of je vliegt heen naar Singapore en terug vanuit Bangkok. Ook kun je kiezen voor een andere vertrek- en retour-luchthaven, bijvoorbeeld Amsterdam – Kuala Lumpur heen en Singapore – Düsseldorf terug. Dit soort zijn vaak hele voordelige vliegtickets en als je geluk hebt vlieg je zo retour naar Azië voor minder dan 500 euro per persoon of naar de VS voor minder dan 300. Gelukkig zijn open-jaw tickets niet moeilijk te vinden. De meeste online booking engines en websites van vliegmaatschappijen herkennen automatisch een open-jaw of ‘cirkel’-reisroute, en passen de prijs daarop aan. Gebruik hiervoor de multi-city zoekoptie. Lees meer op: What is an open jaw ticket?

Fijne vakantie!