• Home >
  • Blog >
  • Goedkope auto's voor studenten: top tips

Goedkope auto's voor studenten: top tips

22 juli 2020

Als student heb je het niet breed, dus als je overweegt een auto aan te schaffen, wil je weten waar je op moet letten om een goede tweedehands te kopen voor weinig geld. Lijken een auto en het prijskaartje te mooi om waar te zijn? Dan zijn deze dat waarschijnlijk ook! Wij zetten hier hier een aantal goedkope auto’s op een rijtje en adviseren je waar je op moet letten bij de aanschaf van een auto. Goedkope auto's voor studenten: hier zijn onze top tips!
goedkope auto's voor studenten
Met je OV op zak en misschien de mogelijkheid een auto te lenen af en toe, hebben de meeste studenten geen eigen auto nodig. Toch kan het voor sommigen aantrekkelijk zijn om er toch een aan te schaffen. Misschien is het openbaar vervoer tussen jouw woonplaats en opleiding of werk niet handig, of wil je gewoon de extra vrijheid hebben van een auto.

Waar let je op bij het kopen van goedkope auto's voor studenten?

Voor het eerst een auto kopen is spannend. Waar let je op bij het kopen van goedkope auto's voor studenten? Wat kan problemen opleveren? Welke automerken zijn het meest betrouwbaar? 1. Ga voor betrouwbaar, niet voor stoer en hip. De bekende auto's zoals de Mini of de Volkswagen Polo zijn misschien erg aantrekkelijk om te kopen, maar door hun populariteit zijn ze vaak prijzig, ook tweedehands. Als je een goedekoop exemplaar vindt, bedenk je dan dat er waarschijnlijk iets mis mee is. Uit diverse testen blijkt dat bijvoorbeeld de Toyota Avensis, Scoda Octavia, Honda Civic, Ford Focus, BMW 3-serie en de Kia Cee'd nog steeds betrouwbaar zijn, zelfs bij een hoge kilometerstand. Ook de Ford Fiesta blijkt betrouwbaar, met als extra pluspunt de lage reparatiekosten. 2. Neem de tijd. Laat je niet opjagen door dealers of het gevoel een buitenkansje te laten lopen. Het is slim zijn om een ervaren bestuurder mee te nemen. Iemand die zelf auto's heeft gekocht in het verleden en al jaren rijdt heeft meer kijk op dingen, stelt gerichtere vragen en kan je helpen bij eventuele onderhandelingen. Twee zien altijd meer dan één. 3. Maak altijd een proefrit. De honderd meter door de straat rijden telt dan niet echt mee. Probeer minimaal vijf minuten in de auto te rijden en check of alles goed werkt. Rijd in verschillende versnellingen, een klein stukje over de snelweg en het liefst ook over een oneffen wegdek. Luister naar de motor en voel of de auto soepel rijdt. 4. Let op de kilometerstand. Wanneer de kilometerstand van een auto hoog is, kun je deze vaak voor minder geld kopen. Toch is dit niet altijd gunstig. Hoe meer kilometers een auto heeft gereden, hoe groter de kans dat er hoge onderhoudskosten aankomen in de nabije toekomst. Lees hier welke types auto het meest betrouwbaar zijn, ook met een hoge kilometerstand. 

De autoverzekering regelen

Als je een auto gaat kopen, moet je natuurlijk ook de autoverzekering regelen. Zodra de auto op je naam staat en de auto op de openbare weg komt, moet de wagen verzekerd zijn. Je sluit dan minimaal een WA-verzekering af. Of je een uitgebreidere dekking voor je autoverzekering kiest of gaat voor aanvullende verzekeringen, dat mag je zelf weten. Parkeer je de auto alleen maar even in de straat? Zelfs dan moet je een verzekering hebben. De autoverzekering vergelijken van verschillende aanbieders is altijd slim. Hoe hoog jouw premie is, is afhankelijk van jouw auto en jouw ervaring als bestuurder. Bouw je schadevrije jaren op, dan ga je uiteindelijk steeds minder premie betalen. Voor een goedkope auto betaal je vaak een minder hoge premie.
 

Gerelateerde berichten