Kleurrijk wonen: inspiratie voor een bijzondere kamer

We weten allemaal dat lichte kleuren en witte muren een kamer groter en netter doen lijken. Maar houd jij gewoon van kleur of wil je iets heel unieks maken van jouw woonruimte? Is die kamer toch al klein, dus waarom er niet iets moois van maken? Go on, het leven is al saai genoeg! Vandaag op de blog een collectie aan kleurrijke woonkamers om inspiratie op te doen. Kleurrijk wonen…durf jij?


kleurrijk wonen


Verf je meubels in een knalkleur

Zeg nou zelf, die Ikea kasten kennen we nou wel. Wat is er leuker dan een oud meubel op de kop te tikken bij de kringloop en deze een compleet nieuwe, unieke look te geven? Ga er helemaal voor en kies voor knalrood, okergeel of diepblauw om een echt statement te maken in jouw kamer. Zo’n meubel heeft niemand en steekt prachtig af tegen een witte muur bijvoorbeeld.


kleurrijk wonenkleurrijk wonen


Kies voor kleurrijk behang met een print

Ga je voor kleurrijk wonen, dan is behang een ideale manier om van een saaie kamer iets unieks te maken. Behang de hele kamer of kies een muur uit die je eruit wilt laten springen. Behang de muur met een wilde bloemenprint, een afbeelding van je favoriete strand in Thailand of wees creatief en beplak de muur met pagina’s uit een oud boek of vintage tijdschrift.


kleurrijk behang

alternatief behang


Wees een echte kunstverzamelaar

Ben jij zo iemand die honderden lijstjes, schilderijtjes, posters en foto’s in z’n bezit heeft? Haal ze tevoorschijn en stel ze tentoon in je eigen expositie op de muur. Wat, allemaal?? Ja, dat kan best, en geeft een bijzonder effect. Probeer het maar. Zoek op Pinterest naar gallery wall‘ voor genoeg inspiratie om je kunst op te hangen.


kleurrijk wonen


Combineer kleur en patronen

Ooit eens in Marrakesh of India geweest en met een koffer vol stoffen teruggekomen? Haal die mooie gewoven kussenhoesjes, dekens en andere exotische souvenirs tevoorschijn en laat ze zien aan de wereld! Wees niet bang dat patronen of kleuren met elkaar ‘vloeken’; je zult zie dat in de meeste gevallen de dingen die jij hebt uitgekozen prima bij elkaar passen omdat het jouw eigen unieke stijl is. Kleurrijk wonen is niet bang zijn, maar lekker combineren.


kleurrijk wonen