Hoe richt ik een kleine studio optimaal in?

Een studioappartement betekent wonen in het klein. Vaak zijn studioappartementen niet groter dan zo’n 30m2 en dat vergt enige creativiteit wat betreft de inrichting. Toch wil je je nieuwe woning er zo opgeruimd mogelijk uit laten zien, ondanks de beperkte ruimte die je hebt. Wij hebben hieronder wat ruimtebesparende ideeën op een rij gezet ter inspiratie, zodat jij je nieuwe kleine studio lekker kunt gaan inrichten.


kleine studio inrichten


Houd het licht in een kleine studio

Neutrale kleuren werken vaak goed in een kleine ruimte. Zeker in een studio is het belangrijk de kleuren zo licht mogelijk te houden, zodat de ruimte zo groot mogelijk oogt. Een bont behangetje of donkergrijze muur maken dat een kleine studio al snel nog kleiner aanvoelt. Kleur en patronen kun je altijd toevoegen in de vorm van accessoires en posters.


studio inrichten

Afb: elmeuble.com


Optimaal ruimtegebruik met inbouwmeubels

In een studio zul je alles goed moeten kunnen opbergen, zonder dat je teveel vloeroppervlakte inneemt. Ga daarom optimaal met je ruimte om. Een goede investering is bijvoorbeeld het op maat laten maken van inbouwkasten, die alle ruimte gebruiken die er is. He je ruimte onder een trap? Maak er gebruik van! Bouw planken in nisjes, kasten onder de vensterbank, lades onder je bed. Ook bedden zelf kun je zo laten bouwen dat je ze in kunt klappen en overdag uit het oog houdt.


Ga de hoogte in

Staar je niet blind op alleen de vloer, maar kijk eens naar je plafond! Heb je een studio appartement met hoge wanden en ramen, dan is het waarschijnlijk mogelijk om een hoogslaper te plaatsen. Denk aan alleen het bed zelf, maar ook aan een complete vloer die extra ruimte biedt.


studio leuk inrichten

Afb: pinterest


Wanden en room dividers

Een studioappartement betekent dat je zowel slaapt als woont in dezelfde ruimte. Je wilt niet de hele dag tegen je bed aankijken, en afscheidingswanden werken daarom ontzettend goed in kleine ruimtes. Wil je graag het slaapgedeelte afschermen, gebruik dan een schuifwand, kast, room divider of lang gordijn om de ruimte in tweeën te splitsen.


studio handig inrichten

Afb: pinterest


studio inrichting ideeen

Afb: Pinterest