Top tips voor een beter wifi-signaal in je huis

Als je internet deelt met je huisgenoten kan het zijn dat het wifi-signaal niet overal even sterk is. Heel irritant als nou net in jouw kamer de wifi hapert en je continue rond moet lopen om een beetje fastoenlijk internet te krijgen op je mobiel of laptop. Wat kun je daaraan doen? Hier zijn een aantal tips en hacks voor een beter wifi-signaal.


beter wifi-signaal


1. Plaats de router op een open, centrale locatie

Wi-Fi-signalen zijn radiogolven die gemakkelijk door je huis gaan. Wi-Fi-signalen kunnen echter niet supergoed door muren, deuren en andere objecten heenreizen. Als je je router op een open plek in het midden van alle kamers in je huis plaatst, moet het draadloze signaal gelijkmatiger uistralen naar alle ruimtes.

2. Plaats de router op een verhoging voor een beter wifi-signaal

Over het algemeen gaan wifi-signalen van de routerantenne zijwaarts en naar beneden. Het is daarom een goed idee als je je router op een plank, hoge kast of bij het plafond monteert, bij voorkeur in een open ruimte.

3. Houd de router uit de buurt van andere electronica

Wi-Fi-signalen kunnen storing ondervinden wanneer ze in de buurt van de tv, computer of andere elektronische apparaten worden geplaatst. Probeer je router uit de buurt van zulke apparaten te houden voor een betere signaalsterkte.


versterk je wifi-signaal


4. Richt de antenne verschillende kanten op

Richt de antenne van de router in verschillende richtingen om te bepalen welke de beste signaalontvangst bereikt. Dit kan voor een beter wifi-signaal zorgen. Het schijnt te helpen om één routerantenne verticaal te zetten en de andere antenne horizontaal te plaatsen.

5. Gebruik een aluminium blikje als wifi-extender

Als je router wordt geleverd met antennes, kun je een kleine, zelfgemaakte, kromme metalen antenne over een van de antennes van de router plaatsen. De handgemaakte parabolische antenne concentreert het signaal van de draadloze router en maakt het sigaanl daarmee sterker. Je kunt een eenvoudige antenne bouwen met een blikje frisdrank / bier.


7. Transformeer een oude router in een wifi-repeater

Als je thuis nog een oude draadloze router hebt liggen, gooi deze dan niet weg. Recycle het door de DD-WRT-firmware te gebruiken om het te transformeren in een wifi-repeater (d.w.z. een apparaat dat het wifi-signaal van uw nieuwere router verlengt). Gebruik de software om beide routers op dezelfde internetverbinding in uw huis af te stemmen. Plaats de oude router vervolgens in een ander deel van uw huis en sluit deze aan op uw computer. Er zijn tal van online bronnen om te leren hoe je dit moet doen.