Muurverf ideeën om je kamer op te leuken: ombre, stencils en waterverf

Je hebt een mooie nieuwe kamer gevonden, tijd om er je eigen stempel – of stencil – op te drukken! Of misschien heb je zin om jouw woonruimte een nieuwe look te geven. Muren schilderen is zo gedaan en door één muur in een constrasterende kleur te verven, bereik je al direct een heel andere effect. Er zijn echter ook andere mogelijkheden om met verf je muur een nieuwe identiteit te geven. Hier wat originele muurverf ideeën om van je saaie wand een uniek en persoonlijk kunstwerk te maken.


muurverfideeen


Geometrische vlakken in ‘ombre’ tinten

Lijkt het je wel wat om een ​​gedurfd geometrisch patroon te maken op je muur? Soms heb je in je kamer nu net een hoek of een muurtje dat niks bijzonders te bieden heeft en te klein is om een meubelstuk tegenaan te zetten of een schilderij aan te hangen. Deze muurtjes lenen zich uitstekend voor een schilderexperiment om deze hoek er juist uit te laten knallen in jouw kamer. Wat te denken van een grote ‘starburst‘ vorm met verschillende vlakken? Door de vlakken in verschillende tinten van je favoriete kleur te verven creëer je een mooi kleurenombre.


ombre muur


Muurverf ideeën met stencils

Een leuk alternatief voor behang is om aan de slag te gaan met muur stencils. Kies je favoriete motief en stencil de hele muur of een deel ervan. Door de herhaling van het motief, lijkt het of je een supertrendy behangetje hebt gebruikt, maar je kunt er stiekem gewoon weer overheen verven als je er genoeg van hebt. De mogelijkheden zijn eindeloos met stencils.


muur stencils


Aquarel op je muur

Was je vroeger goed in waterverf? Haal die technieken en vaardigheden maar weer eens tevoorschijn en gebruik ze op de muur! Het vergt even wat oefening, een muur is immers geen papier, maar met behulp van een waterfles, wat glazuur, oude vodden en een snel bewegende arm bereik je een aquarelachtig effect.


waterverf effect


Kleuraccenten met muurverf

In plaats van een schilderij of poster, kun je r ook voor kiezen om met verf een accent op de muur aan te brengen. Dit kan een vlak zijn, je kunt slechts de halve muur schilderen en de top helft wit laten of schilder een perfect ronde gele cirkel op de wand om de zon in huis te brengen.


muurverf ideeën