Plakbehang en wall art: vijf keer anders

Je hebt je eigen stekje gevonden in de vorm van een studentenkamer of studioappartement en nu gaan het inrichten beginnen! Wanneer je huurt, zul je echter aan bepaalde regels zijn gebonden over wat wel en niet mag wat betreft opknappen, behangen en schilderen. Een goede oplossing voor het opleuken van een kale, saaie muur is plakbehang of wall art. Deze muurdecoratie is niet permanent en brengt geen schade toe aan de muur. Zo kun je je kamer toch helemaal naar jouw smaak inrichten zonder je borg te verliezen als je weer gaat verhuizen. Hier wat inspiratie.


plakbehang inspiratie


Plakbehang

Vind jij behang zo’n permanente investering en verandering? Ben je bang dat je snel uitgekeken raakt op het patroon? Dan is plakbehang of zelfklevend behang een oplossing. Eenvoudig te installeren zonder geklieder met behangplaksel, maar ook eenvoudig te verwijderen en verkrijgbaar in verschillende soorten en ontwerpen. Als jij ervan houdt je slaapkamer of woonkamer regelmatig een nieuwe look te geven, dan is eenvoudig plakbehang een perfecte optie. Kijk online of vind zelfklevend behang bij de bouwmarkt.


plakbehang inspiratie

Maak het zo bont als je wilt! Deze is verkrijgbaar via Etsy.


Fotobehang

Wil je nog lang nagenieten van die heerlijke vakantie in Thailand? Kies er dan voor om die tropische strandfoto af te drukken op zelfklevend behang. Je kunt dan een volledige muur voorzien van een eigen foto. Heb je zelf geen mooie foto’s, zoek dan online naar mooie natuurfoto’s als fotobehang op sites zoals Etsy. Kijk ook op Pinterest voor inspiratie.


Verticale Plantenmuur

Wil je jouw kamer of studioappartement heerlijk groen hebben, installeer dan een hippe, verticale plantenmuur. Heb je groene vinger, gebruik dan echte planten, maar kunstplanten geven ook een prachtig effect en hebben natuurlijk geen onderhoud nodig. Met een verticale plantenmuur vul je de hele muur op met het groen. Rustgevend en stijlvol.


verticale plantenmuur

Een verticale plantenmuur is een leuk alternatief voor kunst aan de wand. Afb: Pinterest.


Een originele muurschildering

Waarschijnlijk moet je dit wel weer overschilderen als je de huur opzegt, maar tot die tijd heb je iets unieks om tegenaan te kijken. je geeft jouw kamer of studioappartement direct een originele sfeer met een echte muurschildering. Wanneer je zelf creatief bent, kun je zelf aan de slag met de verf en de kwast, of vraag iemand in je netwerk die dit voor je kan doen tegen betaling (of in ruil voor iets waar jij zelf goed in bent).


Een foto galerij

Zoek de leukste foto’s uit van vakanties, vrienden en familie en maak een ‘wolk’ aan ingelijste foto’s op je muur. Het leukste effect krijg je als je verschillende formaten lijsten kiest en deze door elkaar gebruikt. Wil je huisbaas liever geen spijkers en schroeven in de muur? Koop dan zelfklevende haakjes die je eenvoudig van de muur kunt verwijderen.


fotomuur ideeen

Combineer verschillende maten fotolijsten, kunst en foto’s voor een kleurrijk effect. Afb: Pinterest