Tegelstickers voor de studentenkamer

Vind jij die ouderwetse bruine of saaie witte tegels in jouw studentenkamer of studentenhuis helemaal niks? Iedereen die ooit geprobeerd heeft een studentenkamer of huurappartement in te richten, weet dat het een hele uitdaging is om het helemaal naar jouw smaak te maken. Niet zo erg als je er maar kort gaat wonen, maar als je van plan bent langer te blijven, wat doe je dan? We hebben in een vorige post al uitgelegd hoe je lijsten op kunt hangen zonder schroeven in de muur te boren. Vandaag delen we ideetjes voor de keuken, toilet of badkamer. Met tegelstickers geef je lelijke tegels zo een nieuwe look.


studentenkamer inrichten


Studentenkamers inrichten

De regels voor het inrichten van een huurappartement of studentenkamer variëren nogal eens. In Nederland, waar de meeste huurwoningen ongemeubileerd worden aangeboden, is het meestal wel OK om in ieder geval de muren te schilderen. Het is meestal ook toegestaan om andere dingen in huis te veranderen, zolang het maar terug wordt gebracht in oorspronkelijke staat wanneer de huur is opgezegd. Wanneer je in een studentenhuis woont, kun je in overleg met je huisgenoten ervoor kiezen om de gezamenlijke ruimtes zoals keuken, toilet en badkamer aan te pakken met tegelstickers.

Plakstickers voor gedateerde tegels

Niets ergers dan lelijke gedateerde tegels in de keuken of badkamer als je zelf een moderne inrichting hebt. Maar hier zijn tegenwoordig goede oplossingen voor. Tegelstickers zijn zelfklevende stickers die je heel gemakkelijk op de tegels plakt. Je kunt voor effen stickers in dezelfde of verschillende kleuren kiezen, of het wat bonter maken met patronen en motieven. Heb je een grote witte tegelwand in de badkamer? Maak een mooi motief of mozaïek.

Er zijn veel bedrijven die tegelstickers verkopen, zelfklevend en gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen. HomeArtStickers op Etsy heeft honderden verschillende stickers voor zowel vloer- als wandtegels, dus genoeg keuze. Ook Stickerland heeft er een hele hoop, die bovendien watervast en kleurecht zijn, wat handig is in natte ruimtes. Bij StickyThings kun je terecht voor complete uitvergrootte afbeeldingen en foto’s op tegelstickers.

tegelstickers studentenkamer

Van ouderwets naar superhip

Wie had gedacht dat je met tegelstickers je gedateerde keuken van je studentenkamer in een ‘Pinterest-waardige’ keuken kon omtoveren? Kies een tegelsticker met zwart-wit patronen of kleurrijke motieven voor een eye-catching effect.


tegelstickers voor studentenkamers


Hoe plak je tegelstickers?

Zo krijg je het mooiste resultaat:

  • De gekozen oppervlakte moet effen, droog, stof- en vetvrij zijn, dus maak deze goed schoon voordat je begint. Op minder effen oppervlaktes kan de sticker minder goed kleven.
  • Werk rustig en met beleid, met haast gaat het vaak mis.
  • Grotere stickers kun je het beste met z’n tweeen opplakken.
  • Een waterpas kan handig zijn voor het uitlijnen van de sticker, zodat deze er niet scheef op komt.

tegelstickers badkamer