De lekkerste zomersalades voor bij de barbecue

Bij een barbecue horen salades. Ben je die eeuwige pasta- of couscoussalades een beetje beu? Alleen een tomaten- en komkommersalade te saai? Tijd om eens wat nieuws te proberen. We hebben hier een aantal nieuwe recepten voor je om je vrienden mee te imponeren tijdens je volgende tuin- of balkonfeest deze zomer. Ook handig om mee te nemen naar een picnic of het strand. Hier zijn de lekkerste zomersalades voor bij de barbecue.


zomersalades


1. Avocado, spinazie en aarbeiensalade

Deze frisse salade combineert gezonde vetten van de avocado en noten, ijzer en vitamine C van de frisse spinazieblaadjes. De heerlijk zoete smaak van de aardbei maakt de salade extra zomers. Zonder kaas is deze salade ideaal voor de veganisten onder je vrienden, maar wil je wat extra proteïne, verkruimel er dan wat feta of geitenkaas doorheen. Komkommer is ook een frisse toevoeging, mocht je de salade nog wat groter willen maken.

 


2. Tomaten, mozzarella en avocadosalade met pestodressing

Kleine verse mozzarella-kaasballetjes zijn heerlijk in combinatie met avocado. In deze eenvoudige salade zijn er bovendien ook nog rode en gele kerstomaten, komkommer en rode ui toegevoegd. De dressing voor deze salade is supersimpel: combineer een eetlepel verse basilicumpesto met een scheutje citroensap. Basilicumpesto is een perfecte saladedressing omdat deze vol zit met olijfolie.

 


3. Pittige watermeloensalade met pompoenpitten

Watermeloensalade is een heerlijk fris gerecht voor bij de barbecue en zoete watermeloen combineert uitstekend met komkommer, feta en munt. Deze variant maakt de simpele salade nog wat spannender door er pittige pompoenpitten overheen te sprinkelen. Het maken van de pompoenpitten kost even tijd omdat ze de oven in moeten. Terwijl die roosteren kun je wel al de watermeloen en komkommer gaan snijden.

Voor de pompoenpitten verwarm je de oven voor op 180˚C. Meng de pompoenpitten in een kom met 1 tl olijfolie, 1/2 tl zeezout, 1/2 tl gerookte paprika, 1/4 tl cayenne en sap van 1 limoen. Neem een bakplaat en bekleed met bakpapier. Spreid de pompoenpitten uit in een enkele laag en bak voor 12 minuten in de oven. Laat de pitjes even afkoelen. Combineer watermeloen blokjes, komkommer, 60ml olijfolie, 1tl chili, 1/3 tl zout, rasp en sap van 1 limoen in een kom en meng het door elkaar. Proef en voeg peper en zout toe naar smaak. garneer met verse muntblaadjes en serveer meteen.