Huurwoningen Groningen

Kom alles te weten over het huren van huurwoningen in Groningen. Wat heeft Groningen te bieden op het gebied van cultuur, uitgaan en voorzieningen? Kan je gemakkelijk huurwoningen huren in Groningen? Wat zijn de leuke wijken om huurwoningen te vinden?

Huurwoningen Groningen

Groningen is niet alleen een bruisende studentenstad, het is gewoon ook een heel fijne stad om te wonen als gezin met kinderen. Groningen heeft ook voor deze categorie woningzoekenden genoeg te bieden aan leuke huizen, kindvriendelijke wijken met basisscholen, parken, sportfaciliteiten en cultuur. Als jong gezin ben je op den duur toe aan meer ruime en misschien een tuin. Ben je op zoek naar huurwoningen in Groningen, dan zijn er volop leuke wijken om je te vestigen.

Nieuwste huurwoningen in Groningen

We hebben op dit moment 4 huurwoningen te huur in Groningen. Dit zijn de nieuwste:

Bekijk huurwoningen Groningen (4)

Over het huren van huurwoningen in Groningen

Door de populariteit van de stad is de vraag naar huurwoningen in Groningen groot. Voor huurwoningen in Groningen kom je daarom in de meeste gevallen terecht in een van de wijken verder buiten het stadscentrum, zeker wanneer je ook graag veel ruimte wilt en een tuin of terras. Alle woonwijken van Groningen hebben echter goede verbindingen met het openbaar vervoer, en ook op de fiets ben je zo in de binnenstad.

Populaire wijken voor huurwoningen in Groningen

Wil je toch graag wat dichter bij het centrum wonen, dan kom je meestal terecht bij wat kleinere huurwoningen in bijvoorbeeld de Schilderswijk, zoals benedenwoningen of bovenetages. Deze wijk vol prachtige oude herenhuizen ligt vlakbij het centrum en bij het populaire Noorderplantsoen, wat een heerlijk park is voor jong en oud. Ook de Zeeheldenbuurt, Oosterpoort, Korrewegwijk en de Rivierenbuurt zijn populaire wijken met veel huurwoningen, mede dankzij de gunstige ligging ten opzichte van het centrum en scholen. Huurwoningen in deze wijken zijn ook populair onder jonge gezinnen.

De Oranjebuurt is een erg gewilde en kindvriendelijke wijk. Het Noorderplantsoen ligt midden in het centrum van de wijk waar lekker gewandeld, gesport en gespeeld kan worden. Ook het centrum van Groningen is makkelijk en snel te bereiken. In het nabijgelegen winkelcentrum van Paddepoel kun je gemakkelijk je dagelijkse boodschappen doen. In de Oranjebuurt ook tal van gezellige kroegjes en restaurants te vinden.

De wijk Helpman is ook het benoemen waard en is één van de meest populaire wijken van de stad Groningen voor gezinnen. De wijk staat bekend om haar sfeervolle jaren dertig woningen met volop groenvoorziening. Er zijn genoeg winkelmogelijkheden, er is een zwembad, keuze uit diverse basisscholen, voortgezet onderwijs en kinderdagverblijven. Zelfs voor goede restaurants hoef je de wijk niet uit. 

Of je nu op zoek bent naar huurwoningen in Groningen dicht bij de binnenstad of lekker rustig in een buitenwijk met volop buitenruimte en faciliteiten voor opgroeiende kinderen, zet je criteria op een rij, en bekijk het aanbod. 

Over Kamer.nl
Service
Huren
Kamers te huur
Studio's te huur
Laatste blogs