• Home >
 • Blog >
 • De Beste Planten voor Studentenkamers: Voor elke plek een Groene Stek

De Beste Planten voor Studentenkamers: Voor elke plek een Groene Stek

18 juni 2024

Als student is de eerste prioriteit om een aantal unieke voorwerpen aan je kamer toe te voegen. Denk aan een plaatsnaambord van je geboortedorp en artikelen van jullie favoriete brouwerij. Heb je deze unieke items bemachtigd en wil je ook een gezellige en gezonde leefomgeving creëren in je studentenkamer? Denk eens aan planten! Ze zorgen niet alleen voor een beetje uitstraling, maar verbeteren ook nog eens de luchtkwaliteit. Maar welke planten zijn geschikt voor jouw kamer?

planten voor studentenkamers

Planten voor Kamers met veel Zonlicht

Waant jouw kamer zich regelmatig in Albufeira? Dan heb je geluk, want er zijn veel planten die lekker gaan op zonovergoten ruimtes.

 • Een veilige keuze is om al vroeg achter de Geraniums te gaan zitten. Deze binnenplant is een kleurrijke toevoeging aan je kamer. De plant bloeit prachtig en houdt van veel zonlicht. Ze hebben wel regelmatig water nodig, maar zijn verder easy te onderhouden.
 • Vetplanten en cactussen zijn perfect voor zonnige kamers. Ze houden van veel zonlicht en hebben weinig water(!) nodig. Populaire keuzes zijn de Echeveria, Aloë Vera en Sansevieria.
 • Een Ficus is een veelzijdige plant die het goed doet in veel licht. Er zijn verschillende soorten Ficus, zoals de Ficus Benjamina en de Ficus Lyrata (vioolbladplant), die je kamer die uitstraling geven.

 

Planten voor Kamers zonder Zonlicht

Stond jij niet vooraan toen de mooiste kamers met heerlijk zonlicht werden uitgedeeld en vergelijken jouw vrienden je kamer met een donkere bunker? Ook hier zijn gelukkig gewoon geschikte planten voor te vinden. Dat fleurt de boel toch nog een beetje op.

 • De Philodendron is een sterke plant die goed groeit in weinig tot geen direct zonlicht. Er zijn veel soorten Philodendrons, zoals de Heartleaf Philodendron en de Philodendron Brasil, die makkelijk te verzorgen zijn.
 • De Chinese Evergreen is een van de meest tolerante kamerplanten als het gaat om licht. Deze plant groeit goed in vrijwel elke omgeving en heeft prachtige bladeren.
 • Varens zoals de Bostonvaren en de Maidenhair Varen kunnen ook goed overleven zonder direct zonlicht. Ze houden wel van een beetje extra vochtigheid, dus regelmatig sproeien is aan te raden.

 

Planten voor op je Badkamer

Willen jullie de gezamenlijke badkamer iets gezelliger maken? Dat kan! Wij adviseren hier om meerdere redenen geen cactus neer te zetten maar de volgende natte toppers:

 • De Areca Palm houdt van vochtige omstandigheden en voegt een exotisch tintje toe aan je kamer. Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar is verder eenvoudig te onderhouden.
 • De Calathea is een andere vochtminnende plant. Deze plant heeft prachtig gekleurde bladeren en houdt van een hoge luchtvochtigheid. Ze zijn iets meer onderhoudsintensief, maar zeker de moeite waard.
 • De Bromelia is een kleurrijke plant die van vochtige omgevingen houdt. Deze plant bloeit prachtig en kan goed overleven in kamers met hogere luchtvochtigheid.

 

 

Planten die Lang overleven zonder Liefde

Ben jij nog slechter in het verzorgen van planten dan het betalen van je Tikkies? Loop weinig risico met deze unieke planten die bijzonder weinig liefde vereisen. Weinig aandacht en toch een hoop plezier.

 • De Sansevieria (ook wel slangenplant genoemd) is een uitstekende keuze voor droge omgevingen. Deze plant heeft weinig water nodig en kan goed tegen droge lucht.
 • De Jadeplant (Crassula Ovata) is een andere vetplant die goed groeit in droge omstandigheden. Deze plant heeft dikke, vlezige bladeren die water opslaan, waardoor ze weinig verzorging nodig hebben.
 • De Vredeslelie (Spathiphyllum) is een elegante plant die goed gedijt in droge lucht. Deze plant heeft prachtige, witte bloemen en vereist weinig onderhoud.

 

Conclusie

Of je nu een zonnige, schaduwrijke, vochtige of droge kamer hebt, er is altijd een plant die perfect past in jouw studentenkamer. Door de juiste plant te kiezen, kun je je kamer niet alleen verfraaien, maar ook je luchtkwaliteit verbeteren en een beetje natuur in huis halen. Succes met het vinden van de perfecte groene vriend voor jouw kamer!

Gerelateerde berichten