• Home >
  • Blog >
  • Studentenstad Amsterdam in het kort

Studentenstad Amsterdam in het kort

19 december 2018

Natuurlijk is de kwaliteit en of de universitaire opleiding die bij jou past het belangrijkst wanneer je gaat kiezen voor een studie. Daarna ga je pas kijken waar je gaat studeren en welke studentensteden het leukst zijn. Voor een leuke studententijd is het wel goed om daar even wat onderzoek naar te doen naar te kijken en alles op een rij te zetten. Er zijn veel dingen waar je op kunt letten. Wat is het aanbod aan studentenverenigingen en activiteiten voor studenten? Zijn er veel leuke winkels? Hoe zijn de kroegen en discotheken? Zo heeft Leiden veel verenigingen en kroegen, maar weinig discotheken. Amsterdam heeft juist veel discotheken, maar weinig studentenverenigingen. Wat vind jij belangrijk?  We zullen de komende tijd steeds een andere stad bespreken. Vandaag is studentenstad Amsterdam aan de beurt. Want hoe is het om op kamers te gaan in Amsterdam?
studentenstad Amsterdam

Studeren in Amsterdam

Amsterdam is over de hele wereld beroemd om haar pittoreske granchtenpanden, bruggen en historische gebouwen.  De stad trekt daarom veel toeristen het hele jaar door. Hoewel het studentenleven niet de belangrijkste karakterisitiek is van Amsterdam, zoals Groningen of Leiden dat misschien meer hebben, is Amsterdam toch ook een heel levendige studentenstad. Amsterdam heeft de meest universitaire studenten in Nederland en ook een groot aantal internationale studenten, wat zorgt voor een bruisende sfeer. Studentenstad Amsterdam heeft diverse hogescholen en universiteiten die tientallen hbo- en wo-opleidingen aanbieden. Ook kun je in Amsterdam makkelijk de overstap van mbo naar hbo maken. Ook op het gebied van creatieve opleidingen zijn er veel keuzemogelijkheden. Zo zijn er alleen al drie verschillende hogescholen in Amsterdam die zich specifiek met (klein)kunst bezig houden.

Universiteiten in Amsterdam:

Universiteit van Amsterdam Als je kiest voor de Universiteit van Amsterdam, kies je voor een inspirerende academische leeromgeving én een leven in een wereldstad vol cultuur en sociale activiteiten. ► Vrije Universiteit Amsterdam De VU is een van de twee Amsterdamse universiteiten en biedt 50 bacheloropleidingen en bijna 100 masteropleidingen aan.

Uitgaan in Amsterdam

Amsterdam kent wel 225 verschillende podia. Van theater tot muziek, er is elke dag wel wat te beleven. Er zijn bovendien zoveel kroegen en cafe's dat elke dag, een jaar lang een ander cafe kunnen bezoeken. Discotheken zijn er genoeg, alsmede concertzalen, festivals en bioscopen. Je hoeft niet thuis te zitten in elk geval.

Studentenverenigingen in Amsterdam

Amsterdam heeft meer dan 40 studentenverenigingen, waaronder gezelligheidsverenigingen, sportverenigingen of religieuze verenigingen. Wil je lid worden van een vereniging? Bekijk dan hier welke vereniging het beste bij jou past. Op deze pagina vind je meer informatie over verschillende verenigingen in Amsterdam.
studeren in amsterdam

Cultuur in Amsterdam

Amsterdam heeft haar inwoners en toeristen veel te bieden. Er zijn talloze musea, zoals het Rijksmuseum, Het Van Gogh Museum, het Anne Frankhuis en talloze minder beroemde plekken die ook de moeite waard zijn om te bezoeken. Natuurlijk is er in de hoofdstad ook een keur aan leuke winkels en goede restaurants. Elke wijk en buurt heeft zijn eigen sfeer, met z'n eigen activiteiten en voorzieningen.

Kamers zoeken in Amsterdam

Zoeken naar een kamer in Amsterdam kan een hele klus zijn. Je moet er rekening mee houden dat het even duurt voordat je een mooie kamer of gezellig studentenhuis hebt gevonden. Je moet veel en vaak het kameraanbod in de gaten houden, snel reageren op beschikbare woonruimtes en vooral tegen iedereen vertellen dat je op zoek bent!

Meer weten over de studentenstad Amsterdam?

Op Studenten Wegwijzer ontdek je nog veel meer over studeren in Amsterdam. Bijvoorbeeld het uitgebreide aanbod van studentenverenigingen en informatie over de UvA Intreeweek en de VU introductiedagen. Een andere handige website voor studeren in Amsterdam is www.amsterdamstudentenstad.nl.

Gerelateerde berichten