Studentenstad Delft in het kort

De kwaliteit en of de universitaire opleiding die bij jou past het belangrijkst wanneer je gaat kiezen voor een studie. Daarna ga je pas kijken waar je gaat studeren en welke studentensteden het leukst zijn. Maar voor een leuke studententijd ga je natuurlijk een beetje onderzoek doen naar wat er allemaal te doen is in jouw nieuwe woonplaats, wat bij je past en waar misschien de beste mogelijkheden liggen wat betreft verenigingen, uitgaan en andere social activiteiten. Er zijn veel dingen waar je op kunt letten. Wat vind jij belangrijk? We zullen de komende tijd steeds een andere stad bespreken. Vandaag is studentenstad Delft aan de beurt.


studentenstad delft


Studentenstad Delft, een stad met cultuur en historie

Delft is wereldberoemd vanwege de connectie met schilder Johannes Vermeer en Delfts blauw aardewerk. De stad is meer dan 750 jaar oud en is van oudsher verbonden met het Nederlandse koningshuis. In 1584 werd Willem van Oranje in Het Prinsenhof in Delft neergeschoten en gedood. De historische stad trekt ieder jaar veel toeristen. Met al zijn rijke geschiedenis en cultuur is Delft een mooie en charmante stad en heel compact met slechts rond de 100,000 inwoners. Volgens veel bezoekers voelt het een beetje als een ‘klein Amsterdam‘. Voor studenten die een hoog aangeschreven opleiding willen volgen en graag in een wat kleinere stad willen wonen, is Delft een goede keuze. En strategisch liggend tussen Rotterdam en Den Haag, en met goede verbindingen, ben je ook zo in andere steden.


Studeren in Delft

Delft is al eeuwenlang een echte studentenstad. De stad heeft diverse hogescholen en universiteiten die tientallen hbo- en wo-opleidingen aanbieden. Ruim 23.000 studenten studeren in Delft aan de TU, Haagse Hogeschool en InHolland. Ook kun je in Delft makkelijk de overstap van mbo naar hbo maken. Misschien wel de bekendste opleiding in Delft is de technische universiteit, ook wel bekend als TU Delft. Deze universiteit is de hoogst genoteerde universiteit van Nederland. TU Delft biedt verschillende master- en bacheloropleidingen aan.

In Delft heb je tevens twee hogescholen. Hogeschool Inholland en Haagse Hogeschool Delft. Inholland staat bekend om zijn kleinschalige persoonlijk karakter. De school onderscheidt zich op het gebied van duurzaamheid, creativiteit en gezondheid. De aanwezige opleidingen en bijbehorende opdrachten zijn gericht op techniek, ontwerpen, informatica, agri food & life science. De Haagse Hogeschool (HHS) biedt een divers aantal HBO opleidingen in Delft aan. Van toegepaste wiskundige tot technische natuurkunde heeft de HHS een goede opleidingsreputatie.

TU Delft
InHolland
HHS


City Hall Delft


Studentenverenigingen

Studentenstad Delft staat bekend om de vele gezellige studentenverenigingen. De bekendste en tevens oudste studentenverenigingen zijn DSC en Virgiel. Het Delftsch Studenten Corps, kortweg DSC, is de grootste en actiefste studentenvereniging van Delft. DSC bestaat al sinds 1848, Virgiel is opgericht in 1898. Uiteraard zijn er nog vele andere manieren om actief te zijn als student binnen clubs en verenigingen. Zo zijn er ook vele sportverenigingen waar je je bij aan kunt sluiten.

Uitgaan in Delft

Zit je bij een studentenvereniging, dan kun je op elke avond van de week wel een feestje vinden. Maar ook voor een biertje in de stad kun je bij de meeste cafés zelfs op maandagavond terecht tot een uur of 1. Dinsdag is een echte studentenavond in Delft, met discotheek Lorre! een populaire bestemming. Iedere dinsdag- en donderdagavond is hier een vaste studentenavond, drukbezocht door zowel studenten uit Delft als studenten uit andere steden. Voor een borrel na afloop of gewoon een gezellige avond vind je dichtbij het café ‘De Oude Jan’, een begripin studentenstad Delft. Voor meer uitgaanstips van insiders, kijk ook op www.delftstudentenstad.nl.


Een kamer vinden in Delft

Ga je studeren in Delft en heb je een kamer nodig? Kijk hier op de website naar ons aanbod!