Studentenstad Rotterdam in het kort

Wanneer je gaat kiezen voor een studie, is de opleiding zelf het belangrijkste. Daarna ga je pas kijken waar je gaat studeren en welke studentensteden het leukst zijn. Maar voor een leuke studententijd wil je ook een gezellige stad uitkiezen. Wat is er nog meer te doen behalve colleges volgen? Is het leuk uitgaan, zijn er goede sportvoorzieningen, hoe vind je een studentenkamer, hoe is het sociale leven? Vandaag is studentenstad Rotterdam aan de beurt.


studentenstad Rotterdam


Studentenstad Rotterdam, stad van innovatie

Rotterdam staat bekend om een bruisende, moderne stad die na de wederopbouw in de jaren na de oorlog, een enorme drive had en nog altijd heeft om te innoveren. Dit maakt Rotterdam tot een fascinerende plek om te bezoeken en te wonen. Rotterdam is een must-see stad met veel bezienswaardigheden, monumenten en architectonische hoogtepunten om naar uit te kijken. Zo is het nieuwe Rotterdam CS inmiddels een van de meest iconische architecturale locaties in Rotterdam. Bezoek de dakterras The Suicide Club voor een prachtig uitzicht op Rotterdam Centraal. De kleurrijke overdekte markthal is ook een echte architectonische trekpleister, met als bijzonder aspect de combinatie met luxe woningen. En dan is er natuurlijk de 800 meter lange iconische Erasmusbrug, die de noordelijke en zuidelijke delen van Rotterdam met elkaar verbindt .

De ultieme kunst- en cultuurstraat in Rotterdam is de Witte de Withstraat, die staat bekend om zijn artistieke, multiculturele en levendige karakter. Aangeduid als ‘Axis of Art’ van de stad, loopt deze van het Maritiem Museum naar het Museumpark. De straat is omzoomd met galeries, leuke boetiekjes, restaurants en cafés. Fan van street art? Ontdek indrukwekkende muurschilderingen van lokale kunstenaars met de Rotterdam Street Art Route.


Studeren in Rotterdam

Rotterdam is een stad met veel opleidingen, een groot uitgaansgebied en mooie bezienswaardigheden. Daarnaast is de stad na Amsterdam de grootste gemeente van Nederland, dus er is genoeg te doen, te zien en te beleven. Deze stad is erg divers en is een echte wereld(studenten)stad. Momenteel heeft Rotterdam 616260 inwoners en 59408 studenten. Rotterdam heeft een ruime keuze uit verschillende soorten opleidingen. Hieronder een lijst met links naar de verschillende instituten.

Erasmus Universiteit Rotterdam

Hogeschool Rotterdam

Willem de Kooning Academie

Fontys Hogeschool Rotterdam

Hogeschool Inholland Rotterdam

Hogeschool Tio Rotterdam

Heb je je aangemeld voor de Erasmus Universiteit Rotterdam, dan kun je in augustus meedoen aan de Eurekaweek. Tijdens deze introductieweek kun je de stad Rotterdam, de universiteit en natuurlijk je medestudenten een stuk beter leren kennen. Naast alle informatieve activiteiten wordt er ‘s avonds tot in de late uurtjes gefeest.


studentenkamers Rotterdam


Studentenverenigingen in Rotterdam

Rotterdam heeft een ruim aanbod aan studentenverenigingen, waaronder gezelligheidsverenigingen, sportverenigingen, politieke of religieuze verenigingen. Voor meer informatie over de verschillende verenigingen, kijk ook op rotterdamstudentenstad.nl/


Uitgaan in studentenstad Rotterdam

Als student in Rotterdam heb je een ruime keuze uit verschillende cafés, kroegen en discotheken om uit te gaan. De clubs in Rotterdam mogen maar liefst tot 06:00 uur open blijven, waardoor studenten tot in de late uurtjes door kunnen gaan. De populairste plek om uit te gaan is het Stadhuisplein. Aan dit plein, in het centrum van de stad, liggen veel cafés en discotheken. Vooral op donderdagavond, de studentenavond, is deze plek erg in trek. De bekendste uitgaansgelegenheden zijn: De Après-Skihut, VIP Room en Café de Beurs.


studentenkamers Rotterdam

De Markthal Rotterdam


Studentenkamers in Rotterdam

Vergeleken met andere studentensteden is het minder lastig om een leuke studentenkamer te vinden in Rotterdam. De meeste studenten wonen in het centrum van Rotterdam, of dicht bij de hogeschool of universiteit. Om de kans nog groter te maken op een studentenkamer kun je lid worden van een studentenvereniging. Veel verenigingen hebben ‘verenigingshuizen’ of goede contacten voor gezellige kamers. Een voordeel: de meeste prijzen voor studentenkamers liggen lager dan gemiddeld.

Bekijk ons aanbod aan studentenkamers in Rotterdam