Geld verdienen vanuit huis tijdens de coronacrisis

Het ziet er niet zo rooskleurig uit op de arbeidsmarkt momenteel door de corona-pandemie. Ineens zijn veel mensen werkeloos en als je al een bijbaantje had, dan zit de kans er dik in dat jouw nul-urencontract niet meer is verlengd. Een beetje extra geld verdienen zou dus erg welkom zijn. Maar hoe? Nu we nog steeds geen volledige vrijheid hebben door het coronavirus en de lockdown, en de horeca zelfs nog op slot zitten tot juni, zijn er geen banen te vinden. Toch kun je online nog best geld verdienen vanuit huis. Nu we toch veel op het internet ‘leven’, is dit een ideale manier om wat bij te sprokkelen. Hieronder een aantal idee├źn om te gaan proberen.


geld verdienen tijdens coronavirus


Start met affiliate marketing

Ben je een beetje handig met het opzetten van websites en het schrijven van blogs, dan kun je vanuit geld verdienen vanuit huis met een affiliate marketing op jouw eigen blog of website. Affiliate marketing is het promoten van andermans product. Je wordt er niet van de een op de andere dag rijk mee, en je moet er behoorlijk wat tijd in stoppen, maar kies je de juiste niche en een goed product, dan verdienen sommigen er duizenden euros mee. Kies bijvoorbeeld iets heel specifieks waar een hele gerichte doelgroep voor is en focus je alleen daarop. Zo heb je veel meer kans op Google hits. Hoe je begint met affiliate marketing?

  • Vind een product om te promoten
  • Bouw een niche site waarop je de deze producten gaat promoten door middel van blog artikelen en andere content
  • Schrijf relevante content om gevonden te worden, met goede keywords
  • Zorg ervoor dat bezoekers van je website op je affiliate link klikken

    Heb je een relevante website, dan kun je je ook aanmelden voor affiliate marketing voor kamer.nl


Word online freelancer

Ben je ergens supergoed in? Misschien in vertalen, schrijven, ontwerpen of heb je veel kennis van IT en tech? Dan kun je je aanmelden op websites als Fiverr en Upwork. Verwacht niet direct veel klussen en hoge bedragen, maar ook hier geldt weer: kies een niche uit en je hebt meer kans op klanten. Beschrijf wie je bent en wat je doet in heldere taal en maar het aantrekkelijk. Je kunt op dit soort sites je prijs eerst een beetje lager houden, zo je profiel en score opbouwen en meer klanten aantrekken.


Zet een webshop op

Je kunt ook geld verdienen vanuit huis door een eigen webshop te bouwen of te starten met het verkopen van producten via platforms als Amazon of Bol.com. Je kunt er hierbij voor kiezen om te gaan ‘dropshippen‘. Dropshipping is een vorm van distributie waarbij jij producten aanbied in jouw webshop, maar deze direct laat leveren door de ‘dropshipleverancier’. Dat is meestal een groothandel of een bedrijf dat zich volledig richt op dropshipping. Je kunt zelf de verkoopprijs bepalen, maar je hebt wel bepaalde kosten, waaronder de inkoopprijs, verzendkosten en een eventuele vergoeding voor de dropshipping service. Uiteraard heb je ook nog bijkomende kosten zoals de website, betalingen en eventuele andere marketingkosten. Maar je hoeft dus zelf geen voorraad aan spullen te hebben of een opslag hiervoor, jouw taak is ervoor zorgen dat er mensen naar jouw webshop komen en een bestelling down. Interessant? Kijk eens op succes.nl voor meer info.