• Home >
  • Blog >
  • Vijf tips om er goed uit te zien in een video call

Vijf tips om er goed uit te zien in een video call

5 februari 2021

Thuiswerken of incidenteel colleges volgens vanuit je studentenkamer deden we tot voor kort gewoon in onze pyjama of joggingpak, maar videobellen is inmiddels dagelijkse kost. Dat betekent dat het eigenlijk niet meer uitmaakt waar je bent, maar dat je er wel gewoon verzorgd uit moet zien, alsof je in dezelfde ruimte zit. Tijdens een afspraak met een werkgever of professor kom je normaal ook niet opdagen in je ochtendjas. Maar hoe zie je er ook tijdens een zoom vergadering een beetje florissant uit? Hier vandaag een paar top tips.
zie er beter uit in zoom gesprek en video call
Videobellen. Het is niet meer weg te denken sinds 2020. En eigenlijk is het zo gek nog niet, even snel een vergadering plannen online, zonder dat iedereen eerst zijn agenda moet pakken, of 'vast zit in het verkeer' en te laat op komt dagen. Een stuk efficiënter allemaal dus. Maar met colleges volgen online en videogesprekken houden met collega's komt wel ineens de vraag: wat trek ik aan? En hoe zie ik er niet zo belabberd uit op het scherm? Hoe zet ik die laptop een beetje goed? En wat doe je met de achtergrond?

1. Zoom heeft een filter...voor als je nog geen koffie hebt gehad

Zoom heeft een geheime knop om de wallen weg te werken. Wanneer je in een Zoom call zit, kan je in de linker onderhoek op Video Settings klikken. Vervolgens klik je op Touch Up My Appearance en moet jij eens kijken, hoe glad je huid er uit ziet. Niemand hoeft te weten dat je tot 2 uur vannacht hebt zitten Netflixen.

2. Pak het iets professioneler aan met goede belichting

Je kent ze wel, die mensen die vanaf bovenaf op hun mobiel of laptop kijken. Niet zo flatteus, die onderkin. Plaats je computer hoger dan ooghoogte, door je laptop bijvoorbeeld op een stapel boeken te plaatsen. Dat oogt een stuk beter! Plaats ook een lamp naast je laptop; net iets verder naar achteren. Kies je 'beste' kant van je gezicht en zet de lamp ook aan die kant. Het licht valt zo mooi op je gezicht.

3. De truc met het witte A4'tje

Met de lamp aan, pak je nu een wit ordinair A4'tje en plaats je dit op de tafel waar je aan werkt. Het licht wordt weerkaatst en geeft je een gezonde uitstraling.
zo zie je er goed uit in zoom gesprek

4. Kies de juiste outfit

Comfortabele kleding heeft vaker de voorkeur, maar je wilt er niet als een slons bij zitten in je videocall. Alleen de bovenste helft van je lichaam is in beeld, dus in principe maakt het niet uit wat je voor broek aan hebt! Kies iets wat mooi staat en waar je je prettig in voelt. Kies voor leuke bloesjes, kleurrijke jasjes, een toffe sweater en combineer die eventueel met comfortabele jeans en je fluffy slippers. Zo heb je toch nog een gelegenheid om die leuke kleding eens uit de kast te trekken, ondanks dat uitgaan er momenteel niet inzit.

5. Kies een mooi hoekje en ruim je rotzooi op

Last but not least: zorg dat je ruimte waarin je zit er een beetje toonbaar uitziet. OK, je mag dan thuiszitten, niemand wil een overgelopen wasmand of vuile sokken op de achtergrond zien. Check ook de details. Ongepaste foto's? Een onopgemaakt bed? Vieze koffiemokken op de plank? Ruim het op. Maak een vaste plek voor je video sessies en zorg dat deze er mooi uitziet. Een plant, een boekenplank en een leuke ingelijste poster doen wonderen.

Gerelateerde berichten