Een inloopkast bouwen in een kleine ruimte. Vier voorbeelden

Een inloopkast bouwen, oftewel een ‘walk-in wardrobe‘, kan heel sjiek staan in je slaapkamer. Al je kleding mooi opgehangen en je schoenen uitgestald alsof je een dure boetiek binnenloopt. Maar hoe doe je dat in een kleine kamer? Er zijn verschillende manieren om het idee van een inloop-garderobekast te evenaren, en dat kan al met heel weinig middelen, met een heel laag budget. Hoe? Hier laten we dat zien.


inloopkast bouwen


1. Transformeer een inbouwkast tot walk-in wardrobe

Heb je een gekke vierkante meter aan je slaapkamer vastzitten en zit er ook nog een deur voor? Veel oude huizen hebben van oorsprong ingebouwde profisiekasten, waar je prima iets anders van kunt maken. Met een frisse lik witte verf of luxueus behang en handig geplaatse planken en rails creëer je in een handomdraai een mooie garderobekast. Een grote spiegel aan de binnenkant van de deur maakt het af.


inloopkast bouwen

Afb: thehappyhousie.porch.com


2. Wees creatief en zaag op maat

Voor een prikkie koop je kant-en-klare kastonderdelen bij IKEA, maar als je het echt helemaal mooi wil laten passen, dan combineer je deze met planken en materiaal van de bouwmarkt. Zaag planken op maar en laat ze precies passen van muur tot muur. Als je maar over zo weinig ruimte beschikt, is het zaak om van elk hoekje gebruik te maken. En wat ziet het er strak uit!


inloopkast bouwen

Afb: www.nieuwhuis.info


3. Scherm een hoekje af als inloopkast

Als je kamer het toelaat qua ruimte, is het een idee om een wandje te bouwen als scheiding tussen de garderobekast en de rest van de kamer. Monteer planken en rails op maat tussen de wand en de overstaande muur. Zo maak je je eigen inloopkast.


inloopkast bouwen

Afb: www.interioreschic.com


4. Geen inloopkast? Geen probleem: maak een garderobe-wand

Heb je geen ingebouwde kast in de muur waar je iets mee kan, dan kun je overwegen om langs de wand een garderobekast te bouwen. De IKEA-kasten van KALLAX bijvoorbeeld zijn heel nuttig als legkasten voor kleding en schoenen. Staat netjes en je kunt er een hoop in kwijt. Je kunt deze kast bovendien ook als scheidingswand gebruiken, tussen slaap- en woongedeelte.


inloopkast bouwen

klein appartement

Afb: www.livabl.com