Zo organiseer je een Oud en Nieuw themafeest thuis

Oud en Nieuw is altijd ieder jaar weer zo’n moment dat iedereen vol verwachting rondkijkt waar het leukste feestje wordt gegeven. Nou, bij jou thuis natuurlijk! Dit jaar ga jij een spetterende party organiseren die niemand wil missen. Hoe? Met deze top tips gaan jij en je vrienden knallend het nieuwe jaar in met een Oud en Nieuw themafeest!


oud en nieuw themafeest


Kies een thema

Hoe wil jij dat jouw Oud en Nieuw themafeest eruit ziet? Wordt het een feest dat vooral draait op lekkere cocktails en leuke dansmuziek of geef je je feestje extra sjeu door er een thema aan te verbinden? Met een thema kun je alle kanten uit. Je kunt gasten vragen zich te verkleden rond een bepaald thema, je uitnodiging vormgeven aan de hand van het thema en je huis versieren om het helemaal compleet te maken. Met een thema zorg je al voor een hoop voorpret bij de genodigden, die al weken vantevoren gaan bedenken wat ze aan gaan doen om in de meest geweldige outfit op het feest te verschijnen. Op de avond zelf zorgt dit alles natuurlijk voor veel hilariteit. Vervolgens kun je hapjes, decoratie en zelfs muziek aan het thema verbinden, dus wees creatief!


Wat voor thema, vraag je? Nou, ga eens aan de slag met deze ideeën: Harry Potter Magic, Hollywood Glamour, Pink flamingo, een Jungle feest, Gemaskerd bal, Spetterend en Stralend, Het 90’s retro feest, een Circusthema of een 1001 Nachtsfeer… Kijk ook eens op deze website voor meer: 20 unique party ideasGratis drank of bring your own booze?

Het geven van een Oud en Nieuw themafeest is niet goedkoop. Als je alles zelf moet bekostigen, draai jij op voor de drank, hapjes, aankleding én sta jij morgenochtend in je uppie schoon te maken. Misschien handig om dat anders te doen. Bedenk van te voren een budget waar je je aan wilt houden. Houd hierbij rekening alles wat er komt kijken bij het geven van een oud & nieuw themafeest. Vergeet de bubbels niet! Om het budget wat lager te houden, laat je bijvoorbeeld iedereen zijn eigen drank meenemen en wellicht ook hapjes. Zo betaalt iedereen iets mee. Of je maakt het feest ‘professioneel’ en vraagt een “entree” van €5 of €10 om de kosten van de avond te dekken. Onbeperkt drinken voor een kleine bijdrage snapt iedereen.


oud en nieuw themafeest


De Uitnodiging

Heb je eenmaal een thema uitgekozen, dan kun je aan de slag met je uitnodiging. Je kunt op Facebook een event aanmaken (wel even op privé zetten natuurlijk, anders heb je de halve stad op de stoep staan op oudejaarsavond), maar je kunt ook een E flyer ontwerpen op Canva. Je kunt je de invite vervolgens ook uitprinten en persoonlijk overhandigen aan vrienden. Op de uitnodiging staan behalve je adres en tijd ook eventuele vereisten (moeten mensen ergens kaartjes kopen? Of zelf eten en drinken meebrengen?) en de dresscode. Bedenk dat er altijd een aantal mensen zijn die niet kunnen komen, dus nodig genoeg mensen uit om jezelf te verzekeren van een gezellige sfeer met een leuke crowd.


Bereid je huis voor op het Oud en Nieuw themafeest

Om het allemaal comfortabel en soepel te laten verlopen, is het goed om ook na te denken over praktische dingen. Je kunt je eettafel aan de kant schuiven en gebruiken als buffet en self service bar. Zo ontstaat er direct extra ruimte voor een dansvloer. Komen er veel gasten? Zorg er dan voor dat mensen ergens hun jas kwijt kunnen. Dit kan bijvoorbeeld in een slaapkamer, op het bed of aan een kledingrek. Zo kan iedereen zijn jas na middernacht makkelijk terug vinden om het nieuwe jaar buiten te gaan vieren. Happy New Year!