Zelf een kunstwerk maken voor aan de muur

Zin in iets nieuws aan de muur? Zat van die filmposter of die vergeelde ingelijste bloemenprint? Je kunt natuurlijk naar de winkel rennen en iets kopen, maar waarom zou je niet iets originelers doen? Als je op kamers gaat, heb je bovendien geen enorm budget om uit te geven aan dure schilderijen. Of je nou supercreatief bent of niet, het is niet zo moeilijk om zelf iets moois te maken om in te lijsten. Met deze drie leuke ideeën kun je je zelf een kunstwerk maken voor aan de muur.


zelf een kunstwerk maken


Maak een abstract schilderij met schilderstape

Houd jij van abstracte kunst? Wil jij iets geometrisch aan de muur dat goed past bij jouw moderne interieur, probeer dan een schilderij te maken met schilderstape. Koop een groot schilderscanvas of drie vierkante om een serie te maken. Beplak het canvas kris-kras met schilderstape, of maak een andere geometrische vorm die je leuk vindt. Kies een of meerdere kleuren verf uit en gebruik een kleine muurverfroller om de verf aan te brengen en een egaal geheel te krijgen. Laat het drogen en haal voorzichtig de tape van het canvas. Gebruik voor dit schilderij acrylverf.


maak zelf een kunstwerk

Met schilderstape kun je heel effectief aan de slag en heb je in een handomdraai een kunstwerk aan de muur. Afb: pinterest


Abstracte schilderijen met een simpele veeg van de kwast

Wil je zelf een kunstwerk maken, dan kun je schilderen op een canvas, maar ook gewoon op wat dikker papier. Ook hier geldt weer dat een stuk of drie in dezelfde ‘serie’ een mooi effect creëren, vooral als je ze netjes inlijst. Kies een aantal kleuren acrylverf uit die bij je kamer passen en breng ze aan in rechte strepen met een dikke kwast. Je kunt natuurlijk ook verf mengen om een specifieke kleur te maken. Oefen eerst even op een stuk papier voordat je echt aan de slag gaat, zodat je ziet of de kleuren goed bij elkaar passen en ook wat voor compositie je wilt maken.


zelf een kunstwerk maken

zelf een kunstwerk maken

Afb: remodelaholic.com


Maak een abstract schilderij met een paletmes en acrylverf

Op Youtube kun je duizend-en-een videos vinden om zelf een kunstwerk te maken. Deze video bijvoorbeeld, laat zien hoe je eigenlijk heel simpel met paletmes en acrylverf een abstract schilderij in elkaar flanst. Je kunt het zo ingewikkeld maken als je zelf wilt. Houd het bij twee of drie kleuren of breng nog meer lagen aan als je de smaak te pakken hebt.