Turff software vervangt huishoudlijstjes in studentenhuizen

Heb jij altijd gedonder in je studentenhuis over wie er wiens eten of drinken heeft gepakt? Wie er mee-eet en wat er nog afgerekend moet worden? Er is nu een oplossing die verder gaat dan het uitgeprinte huishoudlijstje in de keuken. In Leidse studentenhuizen kun je vanaf nu een tablet met slim digitaal programma aan de muur hangen, waarop je alles eerlijk kunt gaan bijhouden. De Turff software is bedacht door studenten van de TU Delft en vervangt alle papieren turflijstjes. Een populaire nieuwe gadget, waar nu al een wachtlijst voor is.


turff software


Wie heeft mijn kaas opgegeten?

Je kent het wel: heb jij lekker boodschappen gedaan, eten je huisgenoten de volgende ochtend je kaas op. Irritant en dat roept een hoop wrijving op. De Turff geeft hier een oplossing voor en slaat aan. Honderd studentenhuizen, verspreid over Leiden, Delft en Rotterdam, gebruiken de Turff al voor het bijhouden van consumpties. Zo kun je bijvoorbeeld gezamenlijk inkopen doen en dingen eerlijk delen. Elke keer als je iets uit de koelkast pakt, tik je dat even aan op de Turff. Op het dashboard heb je vervolgens volledig inzicht in de huisfinanciën, dus er is minder kans op ruzie over wie wat heeft gekocht en genuttigd en wat er nog betaald moet worden. De tablets waarop Turff software is te raadplegen kunnen momenteel gratis worden geleverd doordat er advertenties worden getoond als screensaver. Dit is voor bedrijven weer aantrekkelijk om zo direct in aanraking te komen met studenten.

Turff software biedt oplossing voor grote studentenhuizen

Er zijn nog niet zo heel veel Turff-systemen in omloop en daarom staan er momenteel zo’n 100 huizen op de wachtlijst. Hoewel er deze maand hopelijk al 30 tot 50 bijkomen, wordt er momenteel nog geloot om te kijken welk studentenhuis er aan de beurt is. Het is vooral een populaire nieuwe gadget in de grotere studentenhuizen, die met name in Leiden staan, met gemiddeld 18 bewoners. Daar wordt het al snel een puinhoop met traditionele turflijstjes en zoveel mensen.

De bedenkers van het systeem hopen in de toekomst samen te werken met bezorgdiensten van supermarkten, voorraden automatisch te krijgen aangevuld. Ook zullen er binnenkort schoonmaakroosters op de Turff tablet kunnen worden ingesteld.

Aanmelden voor een eigen turf kan op de website.