Tips om de beste vloer te kiezen voor je huis

Wat is de beste vloer voor je huis? Dat ligt er helemaal aan voor welke kamer het is, hoeveel deze ruimte wordt gebruikt en waarvoor, maar ook waar jij van houdt. Hout, vinyl en laminaat zijn superpraktisch, maar als je niet van koude voeten houdt, dan is zachte vloerbedekking van tapijt een stuk aangenamer. Hier zijn wat tips waar je op kunt letten als je de beste vloer voor jouw studentenkamer of huis gaat uitkiezen.


de beste vloer kiezen


De beste vloer voor de hal

Dit is geen rocket science natuurlijk, een vloer voor in de hal moet vooral praktisch en slijtvast zijn. De hal krijgt een hoop te verduren iedere dag: mensen in en uit, schoenen, vuil, moddervlekken, vocht, tassen, boodschappen, misschien zelfs fietsen of andere sportartikelen die in de hal worden bewaard. Voor de hal zijn daarom laminaat, vinyl of ceramische vloertegels de beste oplossing. Makkelijk schoon te maken en duurzaam met zoveel dagelijks verkeer.


vloer voor de hal

Voor de hal kun je het beste voor een vloer kiezen die gemakkelijk is schoon te maken, zoals hout, laminaat, vinyl of tegels.


Vloeren kiezen voor in de keuken en badkamer

Keukens en badkamers zijn ook ruimtes die veel wordt gebruikt en waar een vloer tegen een stootje – en vooral vocht – moet kunnen. In de keuken, nog meer dan in de hal, zul je ongetwijfeld weleens een glas wijn laten vallen of een klodder pastasaus op de vloer laten spetteren. Kies voor badkamers en keukens een vloer die je gemakkelijk schoon kunt maken maar waar je tevens niet veel vuil op ziet. Een donkere vloer klinkt bijvoorbeeld mooi, maar je ziet hier elk broodkruimeltje en plukje haar op. Vinyl, laminaat of linoleum zijn geschikt voor de kleinere budgetten, hout van hoge kwaliteit of tegels voor de wat hogere budgetten.


vinylvloer keuken

Vinylvloeren kun je tegenwoordig krijgen in prachtige stijlen. Deze vloer lijkt op een luxe tegelvloer. Kijk rond en wees creatief! Met een laag budget kun je zo een mooi resultaat bereiken.


De ideale vloer voor in de slaapkamer

De slaapkamer is een geval apart. De ene persoon kiest voor praktisch laminaat of hout, aangevuld met vloerkleden om warmte en kleur toe te voegen, de ander geeft voorkeur aan tapijt zodat je overal in de slaapkamer warme voeten hebt. In de slaapkamer heb je minder kans op vuil en water (tenzij je alsnog dat glas rode wijn omstoot bij een romantisch avondje met je geliefde!), dus tapijt kan een prima keuze zijn. Tapijt is er in honderden soorten en voor ieder budget en als je voor een vloerbedekking kiest in een grijs of lichtbruin gemeleerde kleur, dan zie je er bijna geen vuil op.


Vloeren slaapkamer

In deze knusse zolderkamer is gekozen voor een lichtgekleurde harde vloer, aangevuld met een zacht vloerkleed.


Kies een perfecte vloer voor de woonkamer

Hoewel de meeste mensen in de woonkamer kiezen voor hout of laminaat, aangevuld met losse vloerkleden, kan tapijt in een neutrale kleur ook heel sjiek staan en warmte geven. Kies bij een kleine kamer voor een kleur die niet al te donker is, om de ruimte niet kleiner te doen lijken.


Een grijze vloerbedekking in de gehele kamer kan zowel warmte geven als ook voor een moderne, strakke uitstraling zorgen

 

de beste vloer kiezen

In deze woonkamer is gekozen voor een houten vloer met een los wollen vloerkleed voor warmte en textuur.