Tijdelijke opslagruimte nodig? Dit zijn je opties

Op zoek naar tijdelijke opslagruimte? Als je langere tijd op reis of op stage gaat en daarom je kamer opzegt, moet je misschien op zoek naar een plek om je spullen tijdelijk op te slaan. Ook voor andere redenen kan het zijn dat je tijdelijk opslagruimte nodig hebt. Als student heb je wellicht nog niet heel veel spullen, maar je hebt waarschijnlijk toch al snel een aantal dozen vol boeken, keukenspullen en wat meubels die je wilt behouden. Hebben je ouders een grote garage, fantastisch! Dan kun je het daar vast wel even kwijt. Zo niet, dan is opslagruimte een must. Hier wat tips om opslagruimte te vinden die past bij jouw budget en leefwijze.


tijdelijke opslagruimte

Waardevolle spullen? Zoek geschikte opslagruimte

Dure stoffen of waardevolle vintage houten meubels kun je beter niet oplsaan in vochtige ruimtes. Ook electronica en boeken kunnen niet tegen vocht. Je wilt niet terugkomen van je wereldreis of geweldige stage in het buitenland en een beschimmelde inboedel aantreffen. Onvoldoende ventilatie en grote temperatuurverschillen zijn niet goed voor je spullen. Dit zorgt behalve voor schimmel vaak ook voor insecten, houtworm en ander ongewenst ongedierte. Ook met een goede verpakking kan je er niet op vertrouwen dat jouw spullen de opslag in een garage, schuur of kelder gaan overleven. Zelfs een zolder voldoet maar zelden aan de eisen voor goede opslag. Wat kun je hieraan doen?

Welke opties zijn er?

Als je gaat verhuizen, kun je om meerdere reden opslagruimte nodig hebben. Misschien is je nieuwe woning nog niet klaar en heb je wat tijd te overbruggen in een tijdelijke woning met beperkte ruimte. Of je wilt gewoon je meest dierbare spullen veilig zetten zodat er op de dag van de verhuizing niks met ze kan gebeuren.


self storage opslagruimte


Self Storage opslagruimte

De naam zegt het eigenlijk al: bij self storage opslagruimte doe je alles rond het opslaan van je spullen zelf. Je huurt een box met eigen (rol-)deur bij een aanbieder bij jou in de buurt, brengt je spullen naar hun locatie en plaats deze zelf in de opslagruimte. Deze locaties zitten over het algemeen aan de rand van de stad op een industrie- of bedrijventerrein en zijn doorgaans goed bereikbaar. Je kunt ook kiezen voor opslagruimte ‘die naar je toe komt’. Hierbij worden de spullen bij je thuis opgehaald. Ze worden niet in een container geladen, maar in een professionele verhuiswagen. Je kunt daarna aangeven wanneer je je spullen weer afgeleverd wilt hebben op je nieuwe adres. Nadeel is wel dat je er tussentijds niet bij kunt, als je iets nodig hebt.

Hieronder een aantal links voor self storage opslagruimtes.

Extrabox
Kubox
Storagebox
Bo-rent
All-safe
Shurgard