Slimme updates voor je huis, kamer of appartement

Zoek jij slimme updates voor je huis? Heeft jouw huurwoning een snelle opfrisbeurt nodig? Welke eenvoudige, maar stijlvolle updates kun je maken in een huurappartement of studentenkamer? Updates die je verhuurder ook goed zal keuren? Tover je saaie of verouderde woonruimte om in een paleis in een handomdraai met deze tips.


slimme updates voor je huis


De basis: een schilderbeurt

Zie je woonruimte als een leeg canvas, zeker zolang er nog geen meubels in staan. Begin bij de basis! Dus voordat je echt verhuist en gaat inrichten, geef je kamer of appartement een frisse schilderbeurt. Met verf kun je een ruimte echt helemaal transfomeren en het is relatief goedkoop. Welke kleuren zijn goed als stijlvolle basis? Heb je een klein budget, kies dan gewoon standaard wit, of een zachtgrijze kleur van de bouwmarkt. Wil je echt een mooi resultaat, ga dan voor de iets duurdere verfsoorten, zoals die van Farrow & Ball. Wimborne White is bijvoorbeeld een mooie tijdloze kleur die een ruimte iets heel stijlvols kan geven als basis. Schilderen is best een hele klus, maar de voldoening die je voelt bij het zien van het eindresultaat maakt het meestal de moeite waard.

De vloer: laminaat of vloerbedekking?

Veel kamers in studentenhuizen zullen niet de schoonste vloerbedekking meer hebben. Er zal menig glas rode wijn zijn gevallen of misschien ziet het er gewoon oud en lelijk uit. Overleg met je huurbaas of je iets van de huur af mag trekken deze maand als je er een nieuwe vloer in legt (waar de huurbaas natuurlijk ook profijt van heeft als jij er weer uit gaat), of misschien kan hij/zij er zelf iets nieuwes in leggen als het echt bar en boos is. Een nieuwe vloer doet wonderen voor het oog en net als een verfbeurt, transformeert het een ruimte. Ga voor praktisch laminaat met een mooi vloerkleed erover of leg een tapijt vloerbedekking die slijtvast is.


slimme upgrades voor je woning


Verlichting: sfeerlicht en spotlights

Verlichting is nog zo’n belangrijke basis voor een mooie woonruimte. Gelukkig is verlichting een van de eenvoudigste en goedkoopste manieren wat betreft slimme updates voor je huis. Denk daarbij aan waar je welke verlichting voor gaat gebruiken. Een goede leeslamp voor bij de boekenkast of op je bureau om bij te studeren, een staande sfeerlamp naast de bank, spotlights voor kunst op de muur? Het handige van een investering in verlichting is dat je deze mee kunt nemen als je de huur opzegt.

Accessoires

Wanneer je de muren hebt opgefrist, de vloer gelegd, de lampen hebt opgehangen en je meubilair in de ruimte hebt geplaatst, kun je gaan kijken naar wat er nog mist. Heb je een bepaalde stijl of kleur in gedachten gehad bij het leggen van de basis, ga dan shoppen voor accessoires die daarbij aansluiten. Stoffen accessoires zijn daarbij belangrijke ingrediënten. Kussens op stoelen en banken zijn makkelijke kleurmakers. Kies gordijnen in dezelfde kleur of een zelfde soort patroon voor een samenhangend geheel. Je hoeft niet alles in hetzelfde patroon te kopen, kies er bijvoorbeeld voor om in dezelfde kleur een mix aan kussens in effen, kleine en grotere patronen te kopen. Een mooie ingelijste poster, groep foto’s of een schilderij waar de kleuren ook weer in terugkomen, maken het af (mag je geen spijkers slaan in de muur? Hier nog meer tips)Met deze slimme updates voor je huis heb je binnen korte tijd een prachtig paleisje.


zwartwitte inrichting