Oudhollandse spelletjes voor je studentenfeest

Geef jij binnenkort een feestje? Muziek en een goed gevulde koelkast zijn natuurlijk de eerste dingen die je moet regelen, maar hoe kun je nog meer een succes maken van jouw party? Haal die sjoelbak maar van zolder, wat spelletjes zijn terug van weggeweest en zijn een leuke manier om sfeer te brengen onder de gasten. Misschien als onderdeel van een themafeest of gewoon als leuke activiteit voor de feestgangers. Hier zijn onze tips voor oudhollandse spelletjes voor je studentenfeest.


oudhollandse spelletjes


1. Sjoelen

Iedereen had wel een sjoelbak in de jaren zeventig, en met een beetje geluk vind je er nog een op de zolder van je oma of tante. Ook bij de kringloop heb je kans een sjoelbak tegen te komen tussen de tweedehands spullen. Woon je in een studentenhuis, dan is dit altijd een goede aankoop om in de gemeenschappelijke woonruimte te zetten. Sjoelen is een supersimpel spel, dus zelf na een paar tequila shots begrijp je de spelregels nog.2. Bierblik gooien

Zet een tafeltje aan het eind van de gang en stapel een aantal lege bierblikken op elkaar. Je kunt natuurlijk ook andere lege blikken gebruiken. De ballen maak je gemakkelijk door (dunne) sokken te vullen met rijst en er een stevige knoop in te leggen.

3. Spijkerpoepen

Zet een aantal lege bierflessen op de grond, bind een touw om je middel met daaraan een spijker en probeer de spijker in de fles te ‘poepen’. Gegarandeerd hilariteit.

Spijkerpoepen studentenfeest

Foto: pinterest


4. Koekhappen

Koekhappen alleen voor kinderen? Welnee. Blindoek voor en happen maar. Je kunt natuurlijk variatie aanbrengen door de koek te vervangen door marshmellows of andere snacks.

5. Huur een aantal oudhollandse spellen

Wil je er echt een officieel oudhollandse spelenfeest van maken, je kunt ook een paar leuke oudhollandse spellen huren. Helemaal niet duur (zo’n €7.50 per spel per dag)en vaak veel keus uit allerlei mogelijkheden. Google je eigen stad en vind de bedrijven die dit leveren.