Ikea Malm ladenkast makeover: vijf mooie hacks

Iedereen heeft Ikea meubels in huis staan. Makkelijk, praktisch, betaalbaar en ze zien er meestal leuk uit. Toch is het niet erg origineel natuurlijk, dat jij precies hetzelfde kastje, bed of bureau hebt als je huisgenoot. Heb jij zin in iets anders? Dan kun je met datzelfde meubel toch nog heel veel kanten uit. Met een beetje fantastie en creativiteit ziet niemand zelfs meer dat het om dezelfde standaard Malm ladenkast gaat. Pak je verfkwast, daar gaan we.


malm ladenkast makeover


Om welke kast gaat het?

Het MALM-dressoir is een van de meest populaire items van IKEA omdat het eenvoudig is, heel weinig kost en in verschillende afwerkingen wordt geleverd. Klein, groot, wit, zwart, licht hout, etc. Maar als je het zat bent om hetzelfde dressoir te bezitten als, nou ja, bijna iedereen die je kent, probeer dan een van deze ideeën om het een geheel nieuwe look te geven.

Malm ladenkast makeover


1. Voeg lederen handgrepen toe

Het uiterlijk van deze Ikea Malm-hack is zo eenvoudig, maar elegant en tijdloos. Alleen de lichtblauwe verflaag maakt het nog niet een totaal andere kast, maar door de toevoeging van die stijlvolle lederen handgrepen krijgt het toch een heel andere look. Soms hoef je niet veel te doen om een Ikea-product te hacken tot iets heel anders dat perfect in jouw kamer past.


malm ladenkast makeover


2. Plaats pootjes onder je Malm ladenkast

Door koperen haarspeldpoten onder je Malm ladenkast te bevestigen, krijgt je kast direct een veel eleganter karakter. De kast zelf koop je in het wit (of ga voor zwart voor een ander mooi effect!), en verf dan de bovenste randjes van de lades in goudkleur.

Malm ladenkast hack


3. Beplak je Malm ladenkast met bijzondere stickers

Je kast beplakken met stickers, dat klinkt als iets dat je vroeger als kind deed. Maar tegenwoordig zijn er supermooie zelfklevende stickervellen te koop die je onder andere op je meubels kunt aanbrengen. Kijk eens op Etsy voor mogelijkheden.


Malm ladenkast hack


4. Maak je Malm ladenkast midcentury sjiek

Dit is zo’n mooie makeover, je herkent er bijna de Malm ladenkast niet meer in. Pootjes eronder bevestigd en minimalistische handgrepen in de vorm van halve cirkels. Weten hoe je dit effect bereikt? Kijk even op de blog www.houseonesugarhill.com voor de (Engelse) werkwijze.


malm ladenkast makeover


5. Maak een groot stoer dressoir van twee Malmkasten

Door twee ladenkasten aan elkaar te monteren, creëer je een kamerbreed dressoir met superveel bergruimte. Een stoere eye catcher in je woonruimte en een ideaal meubel voor je TV scherm. Bovenop de twee kasten werd een op maat gezaagde houten plank geplaatst, die vervolgens in dezelfde kleur werd gelakt als de zijkanten. De lades zelf zijn blauw-grijs geschilderd. De koperen handgrepen geven het samengestelde dressoir een mooi industrieel karakter. Voor de gehele werkwijze, kijk even op ikeahackers.net.

Malm ladenkast hack