Makkelijke kamerplanten voor studentenkamers

Kamerplanten, ze staan leuk in je huis en veel planten schijnen ook nog eens de lucht te zuiveren. Dat zijn goede redenen om er een paar aan te schaffen. Maar planten hebben wel verzorging nodig natuurlijk. Als je een druk leven leidt en veel weg bent, is het moeilijk om eraan te denken dat je de planten water moet geven. Toch hoeft dit niet te betekenen dat je geen planten kunt hebben in je huis. Er zijn veel makkelijke kamerplanten te koop die prima een aantal weken zonder water kunnen, sommige doen het zelfs veel beter zonder al teveel zorg. Welke planten zijn nou het makkelijkst en hebben weinig verzorging nodig? Hier staan onze plantentips voor studenten zonder groene vingers maar die toch graag een kamerplant willen aanschaffen.


makkelijke kamerplanten


Over het algemeen geldt de gouden regel: hoe steviger de bladeren (zoals vetplanten), hoe minder water ze nodig hebben. Planten met kwetsbare, dunne blaadjes drogen snel uit en hebben veel meer zorg nodig. De planten hieronder hebben weinig water nodig en kunnen prima een aantal weken zonder, mocht je het vergeten. En als het helemaal niet lukt, is er natuurlijk altijd nog de cactus.


Sanseveria

De sanseveria of ‘vrouwentong’ is een van de meest populaire makkelijke kamerplanten die weinig onderhoud vereist en heel lang meegaat. De sanseveria heeft bovendien een luchtzuiverende werking en verhoogt het zuurstofgehalte. Hij heeft weinig water nodig. Het maakt ook niet uit waar in de kamer je hem neerzet: hij kan zoveel tegen zon, schaduw als halfschaduw. Hij kan zelfs bij de verwarming staan. Deze plant is een goede keus voor de studentenkamer.

sansevieria-2582056_1280


Philodendron Monstera Deliciosa (gatenplant)

De philodendron monstera deliciosa, beter bekend als de ‘gatenplant’, is een kamerplant met een bijzondere bladvorm. Het is opnieuw een ideale kamerplant voor wie geen groene vingers heeft. De gatenplant heeft weinig verzorging nodig en staat prachtig in je huis. De philodendron helpt bovendien mee de lucht te zuiveren. Hij kan ook goed in kamers met niet zoveel licht, mocht je niet over grote ramen beschikken.

monstera


 

Zamioculcas (kamerpalm)

Een andere kamerplant die gemakkelijk te verzorgen is en mooi staat op je kamer is de Zamioculcas, ook wel kamerpalm genoemd.Hij heeft glimmende bladeren, kan bij de verwarming staan en kan zowel in zon als halfschaduw. Hij heeft weinig water nodig.

zamioculcas


Yucca

Voor een tropische of exotische plant in huiskun je voor de Yucca kiezen. Deze kamerplant, ook wel Palmlelie genoemd, heeft weinig onderhoud nodig en kan het beste in halfschaduw, niet in de volle zon.

yucca plant


Epipremnum aureum (‘devil’s ivy’)

De Epipremnum aureum is een decoratieve klimplant voor in huis. Meestal koop je deze in een pot voorzien is van een klimconstructie, maar hij is ook geschikt als hangplant. De plant groeit snel en is ideaal om je eigen urban jungle te creëren in huis. Ook de epipremnum staat bekend om haar extra luchtzuiverende eigenschappen. Hij doet het het beste in schaduw of halfschaduw. Onder de makkelijke kamerplanten is deze klimplant ideaal voor mensen zonder groene vingers, want zelfs als je hem per ongeluk een aantal weken negeert, blijft hij het goed doen.

devil's ivy