Hoe maak je een fietsenrek van pallets?

Fietsen stallen kan een hele uitdaging zijn, zeker voor studenten. Ze eindigen meestal op een stapel tegen de gevel, tot grote ergernis van de buren. Dat kan anders! Vandaag laten we zien hoe je met weinig geld en een paar schroeven, een stoer fietsenrek in mekaar kunt zetten. Een pallet fietsenrek, we gaan het proberen!


fietsenrek van pallets


Door de vorm van een houten pallet is dit een perfect ding om een eenvoudig en goedkoop fietsenrek te maken. De latten van een pallet zijn ver genoeg uit elkaar geplaatst – maar niet te ver – om een fietswiel in vast te klemmen. We hebben wat ideetjes op het internet verzameld om te laten zien hoe je oude pallets kunt gebruiken en ombouwen tot fietsenrekken.


1. Supersimpel fietsenrek met twee pallets

Dit eenvoudige fietsenrek bestaat slechts uit twee pallets. Ze zijn vaak zwaar genoeg om op hun plaats te blijven, maar kunt ze natuurlijk verankeren met een paar stevige schroeven in de tegels.


2. Fietsenrek met pallet voor drie fietsen

Voor dit fietsenrek heb je een zaag nodig. Je maakt daarmee extra ruimte voor de fietswielen als de planken daarvoor te dicht op elkaar staan. Staan ze prima? Dan laat je de pallet zoals ie is. Je kunt hem wel in vrolijke kleuren schilderen natuurlijk. Het enige wat je verder moet doen is de pallet rechtop zetten en steunen monteren (zoals metalen boekenplanksteunen) aan de onderkant waardoor het fietsenrek rechtop blijft staan.


3. Pallet fietsenrek: tegen de muur

Heb je helemaal geen klusmentaliteit, haal dan gewoon ergens een pallet vandaan en zet hem schuin tegen de muur. Hij zal af en toe verschuiven, maar hij werkt prima als fietsenrek als je er niet al te hardhandig mee omspringt.

pallet fietsenrek

Via: Bobvila


4. Pallet fietsenrek met scharnieren

Dit slimme fietsenrek maak je eenvoudigweg door twee pallets met scharnieren langs de bovenkant aan elkaar vast te maken. Zo kun je vervolgens de pallets als een boek vouwen. Je kunt er latjes aan de zijkant tegenaan timmeren om te voorkomen dat het ‘boek’ plat op de grond valt. In het voorbeeld op de afbeelding heeft men er kleine wieltjes onder gemonteerd, zodat je het ‘boek’ ook weer dicht kunt klappen en naar binnen kunt rollen. Een leuk, creatief en goedkoop idee voor als je een winkel, cafeetje of klein bedrijf hebt waar fietsen geparkeerd moeten kunnen worden.