Leuke relaxte dingen om te doen in de vakantie als het regent

Je kent het wel: het was supermooi weer de afgelopen weken terwijl je nog college had op of je werkt zat en nu heb je vakantie en het regent. Je doet de gordijnen open ’s ochtends en het plenst. Wat ga je doen vandaag? In bed blijven en je favoriete series op Netflix kijken is een goede optie natuurlijk, maar misschien kun je toch nog af en toe iets anders ondernemen ter variatie. Hier wat tips voor een regenachtige dag.


tips voor een regenachtige dag


1. Maak het gezellig in huis met een hapje en een drankje

First things first: zorg dat je iets lekkers in huis hebt en maak een plan wanneer je dit gaat eten. Plan een middag of avond films kijken, alleen of met een vriend of vriendin, en zet al het lekker op tafel. Makkelijke, maar heel effectieve tips voor een regenachtige dag.

2. Geef een feestje

In navolging van de gezellige hapjes en drankjes kun je het natuurlijk ook grootser aanpakken. Geef een zomerfeest binnen! Nodig gezellig veel mensen uit en zet dansbare muziek op. Dansen in de kamer, cocktails maken, toch nog op je balkon zitten in de zomerregen onder het afdakje. Waarom niet? En het hoeft helemaal niet ingewikkeld, vertel gewoon tegen de gasten dat ze zelf iets van eten mee moeten brengen, een zomersalade, of joh, een krat bier. Hang vrolijke slingers op en vraag iedereen te komen in z’n meest zomerse Hawaii overhemd of bloemenjurk. Gegarandeerd een leuk feest. Wie weet komt de zon er nog door.

3. Haal je oude fotoboeken uit de kast

Haal herinneringen op en val je vrienden lastig met foto’s van toen jullie nog kleuters waren. Of wat te denken van al je favoriete oude foto’s inscannen met een mobiel appje zoals Photomyne en er een heel nieuw fotoboek van maken op je laptop? Of sorteer nu eindelijk eens die honderden vakantiefoto’s die je op je laptop of telefoon hebt staan en houdt alleen de mooiste.

4. Zet Facebook uit en pak een echt boek

Ja, een inkopper. Maar hoeveel tijd zit je eigenlijk op je mobiele telefoon te verdoen? Zet het ding uit voor een dag, moet jij eens kijken hoeveel andere dingen je kunt doen met je tijd. Een leuk boek lezen bijvoorbeeld en je er helemaal in verliezen. dan maakt het niet meer uit of het regent.


tips voor regenachtige dag


5. Volg een online cursus yoga of gitaarles vanuit huis

Op Youtube heb je veel yoga gurus die online lessen aanbieden die je gewoon thuis op je vloerkleed kunt volgen. Ideaal als je toch de deur niet uitkan met dit weer en je krijgt er ook nog eens een goed gevoel bij. Yoga of meditatie niks voor jou? Probeer gitaarles of een cursus Spaans! Op Youtube vindt je ongetwijfeld genoeg tips voor een regenachtige dag.