Kleurrijke ideeën voor een Bohemian kerstsfeer

Over een maand is het kerst, dus tijd om jouw kamer, appartement of studio alvast in de sfeer te brengen. Een minimalistisch interieur was toch al niet zo jouw ding? Ga dit jaar eens voor een bohemian kerstsfeer! Wat dat is? Kies gedurfde kleuren, gekke patronen, folklore, bloemen en verschillende accessoires en je huis zal er zeker uniek uitzien deze feestdagen. Hier een aantal inspirerende bohemian chic en folklore kerstdecoraties.


bohemian kerstdecoratie

Bohemian kerstboomversiering

Laten we beginnen met een prachtig kleurrijke kerstboom. Versier je boom met vintage en folklore ornamenten, kleurrijke pompoms van wol, zelfgeknutselde slingers en naturlijk voldoende kerstlichtjes. Geen ruimte voor een boom? Maak een boom van takken aan de muur en versier deze met kleurrijke ornamenten. Gebruik een mooi rond rond vloerkleed voor onder de boom. Decoreer je boom met kunstbloemen! Hoe meer kleuren en Bohemian patronen je toevoegt aan de mix, hoe effectiever het geheel.


kerstboom van boomtakken

bohemian kerstsfeer


Kerst ornamenten, boho-stijl

Kies kleurrijke folklore en boho chic ornamenten of maak zelf een aantal unieke. Je kunt ze haken, kristallen hangers gebruiken of een ornamentenslinger of krans maken. Zoek enkele vintage ornamenten op de vlooienmarkt of in de kringloopzaak en hang op aan een een mooi lint. Je hebt zelfs geen boom nodig om ornamenten aan op te hangen: hang ze gewoon aan een touwtje langs het raam, langs je trapleuning of speld ze aan de muur. Je kunt ze ook op de schoorsteenmantel plaatsen in een vaas om zo bij te dragen aan je feestelijke boho chic-sfeer.


Bohemian Kerstkransen

Geen kerst is compleet zonder een krans op je deur! Ga dit jaar voor een krans in de gedurfde boho-stijl: maak een groenblijvende krans met veel kleurrijke decoraties, een bloemenkrans verweven met lichtjes of een krans in de stijl van dream catcher. Macramé en haakwerk zijn ook welkom, en van kleurrijke pompoms kun je ook fantastische en unieke kerstkransen maken. Je kunt ook een krans van takjes en wat groen maken voor een wat simpeler, natuurlijk effect.


pompom kerstkrans maken


Bohemian en folklore kerstsokken

Als je stockings, of van die grote sokken voor kadootjes, gebruikt als onderdeel van je bohemian kerstsfeer, kun je helemaal losgaan als het gaat om het thema boho chic en folklore. Versier jouw sok met vintage stoffen, haakwerk of patchwork, kralen, knopen, linten en stukjes kant voor een bijzonder en kleurrijk effect. Ze zullen elke schoorsteenmantel opfleuren.


bohemian kerstdecoratie