Maak je kerstborrel coronaproof met deze ideeën

Wat gaan we doen dit jaar met de kerst? Het is nogal een gedoe met al die regels en met de hele familie plus aanhang rond de kerstboom zitten, is er niet bij anno 2020. Dan moeten we het maar op een andere manier gezellig maken. Misschien kun je nog wel met je ouders gaan dineren thuis, maar je neven en nichten zullen via Zoom moeten aanschuiven. De restaurants zijn ook nog dicht, dus dan maar iets extra sjieks en duurs bestellen voor eerste kerstdag. En hoe zit het met de kantoorborrel? Wat kun je doen om het met collega’s of studiegenoten leuk te maken zo aan het eind van het jaar? Hier een aantal topideeën om je kerstborrel coronaproof te maken.


kerstborrel coronaproof


1. Kerstlunch in de buitenlucht

Wil je wel samen eten met je collega’s of studiegenoten, maar op een verantwoorde manier? Organiseer een kerstlunch of borrel in de buitenlucht! Bestel een lekkere, uitgebreide lunch bij een lokale horecagelegenheid en laat deze bezorgen. Lange tafels of barretjes kun je op het terras of de parkeerplaats kwijt, en kleed het geheel aan met kussens en dekentjes om het behaaglijk te maken. Kerstversiering mag uiteraard niet ontbreken, net als lantaarns met kaarsen en kerstverlichting. Steek vuurkorven aan of laat heaters branden, en draai kerstmuziek voor de sfeer.


2. Digitale kerstquiz

Maak je kerstborrel coronaproof, prik een datum wanneer iedereen kan, zet het bier koud en log in op je laptop voor een quizavondje of -middag. Een quiz is de ideale manier om het video bellen een leuke draai te geven en toch een soort van eindejaarsborrel met collega’s te organiseren. Er bestaan diverse sites waar je kant-en-klare kerstquizen kunt bestellen. Vind je het teveel gedoe om het zelf te organiseren, huur dan professionals in, zoals Boomevents, die zelfs de presentatie voor je overnemen.


kertborrel coronaproof


3. Boek een inspirerende online spreker

Nog zo’n innovatief idee: gezamenlijk online een lezing of andere inspirerende middag bijwonen. Je kunt mensen inhuren om speciaal inspelend op jullie kantoor en situatie, stand-up-comedy te doen bijvoorbeeld. Of denk eens aan een sterke spreker die zorgt voor een enorme dosis aan veerkracht, inspiratie en bezinning om 2021 met hernieuwde energie in te gaan. Despreker.nl kan je helpen online een leuke eindejaarsborrel te organiseren.

4. De online dresscode en voorbereiding

Als werkgever kun je extra punten scoren door elke collega of relatie op tijd een kerstborrelpakket te sturen, met snacks met bier, wijn of alcoholvrije dranken. Om het extra leuk te maken, spreek je natuurlijk ook een dresscode af. Dus nu eens geen joggingpak tijdens je zoom call. Met z’n allen die foute kersttrui aantrekken of juist helemaal over-the-top op sjiek achter je laptop versterkt het wij-gevoel, en je kerstborrel is compleet veilig en coronaproof. En dat wij-gevoel is iets wat we allemaal behoorlijk hebben gemist dit jaar. Tijd voor een leuk uiteinde dus. We moeten er toch wat van proberen te maken.