IJslolly recepten voor volwassenen: van yogurt-mango to bellini’s

Op zoek naar ijslolly recepten voor volwassenen? Zelfgemaakte ijslolly’s, je kent ze misschien nog van vroeger, toen je moeder aangemaakte ranja in vormpjes goot en je na een aantal uren zelfgemaakte ijsjes kreeg uitgedeeld in de zomervakantie. Tegenwoordig zijn ijslolly’s niet meer alleen voor kinderen, maar kun je er ook volwassenen blij mee maken. Er zijn er een heleboel fantastisch lekkere recepten te vinden met vers fruit, yogurt, kokosnoot en zelfs alcohol. Gin-tonic, iemand? Probeer het eens!


ijslolly recepten met alcohol


Ananas-kokosijslolly

Om deze ijslolly te maken neem je een blikje kokosroom, verwarm je dit in een steelpannetje en zoet je de melk met suiker naar smaak. Laat afkoelen. Mix het vruchtvlees van een halve ananas met de kokosroom met een lepel, of gebruik een staafmixer als je een glader resultaat wilt hebben. Vul je ijslolly’s en laat invriezen.


Mango-yoghurt ijsjes

Snijd een rijpe mango in stukjes en mix met een staafmixer tot een gladde massa. Deze puree hoeft geen extra suiker, want rijpe mango’s zijn al heerlijk zoet van zichzelf. Gebruik volle yoghurt die je zoet naar smaak (lekker met honing of rietsuiker). Doe in een vormpje een bodempje mangopuree, giet er voorzichtig een laagje yoghurt bij en werk af met mango. Leg minimum 3 uur in de vriezer. Geen fan van mango? Je kunt deze ijslolly ook maken met blauwe bessen of aardbeien. Deze fruitsoorten zijn van nature wel iets minder zoet, dus als je van zoet houdt, voeg iets meer honing of suiker toe.


mango yogurt ijslolly recept


Bellini-ijslolly

Deze lolly is lekker fris, mèt alcohol. Mix een paar rijpe, geschilde, witte perzikken, met een glas droge witte wijn en een scheut vers geperst sinaasappelsap. Vul de lolly’s en doe ze in de vriezer. Serveer ze als aperitief op een feestje!


Gin & Tonic ijslolly’s

Giet 230 ml tonic en 2cl in in een maatbeker en roer het geheel, met sap van een halve citroen goed door elkaar. Snijd of schaaf een komkommer in hele dunne plakken en leg deze in de ijsvormpjes. Verdeel de gintonic mix over de vier vormpjes. Dit is genoeg voor vier vormpjes. Mocht je de vormpjes niet vol krijgen, vul dan bij met tonic. Of gin.