Hoe vind ik de perfecte bijbaan als student?

Hoe vind je de perfecte bijbaan als student? Een bijbaan is de ideale manier om een extra zakcentje te verdienen als student. Als je op kamers woont heb je veel maandelijkse kosten, en om ook nog leuke dingen te kunnen blijven doen, heb je nu eenmaal geld nodig. Bijna alle studenten bouwen een studieschuld op tijdens hun studententijd, dus naast je studie werken helpt enorm. Werken is ook een goede manier om alvast je CV op te bouwen, voor als je straks ‘echt’ moet gaan solliciteren. Als jij kunt laten zien dat je proactief bent en graag de handen uit de mouwen steekt, heeft dit alleen maar voordeel. Voor je eigen portemonnee én je toekomstige carrière.


perfecte bijbaan als student


Er zijn talloze baantjes om uit te kiezen op sites zoals bijbaan.nl. Hier zijn drie voorbeelden van bijbanen die goed verdienen en vrijwel altijd beschikbaar zijn.

Promotor

Promotor is een populair bijbaantje voor studenten, zeker als je graag een carrière wilt in sales en marketing. Je verdient er soms tot wel €100 per dag mee en je kunt zelf je tijd indelen. In die zin is promotor een perfecte bijbaan als student. Als promotor werk je meestal op verschillende evenementen, markten en in winkelcentra door heel Nederland om klanten te werven, voor bijvoorbeeld krantenabonnementen of loterijen. Uiteraard moet je hiervoor over goede communicatieve vaardigheden beschikken en niet verlegen zijn. Bij de meeste van dit soort baantjes is ervaring niet vereist en word je opgeleid voordat je aan de baan begint. Klik hier voor info.

Bijles docent

Op websites als Superprof  kun je je aanmelden als bijlesdocent. Zo bereik je snel honderden leerlingen om privéles te aan geven. Je bepaalt zelf je inkomsten zonder commissie te hoeven betalen. Meestal verdien je tot €20 per uur. Je kunt lesgeven in meer dan 1000 onderwerpen, zoals schoolvakken, talen, sport, muziek, kunst of koken, zowel offline én online. Maak je profiel aan, zorg ervoor dat leerlingen je kunnen vinden op de website en begin meteen met bijverdienen.  Een pefecte bijbaan als student als je het leuk vindt om je kennis over te dragen en mensen graag iets nieuws leert.

Zorgstudent

Doe jij een medische studie of andere zorgopleiding en wil je graag ouderen helpen? Dankzij jouw hulp voelen ouderen zich minder eenzaam en kunnen ze langer thuis blijven wonen. Als zorgstudent voor ouderen bied je ondersteuning en gezelschap. Het gaat altijd om ‘lichte’ zorg, zoals boodschappen doen, helpen met tuinieren (of andere hobby’s), lichte schoonmaakklusjes, samen wandelen, koken of een bezoek in een zorginstelling. Voor zorgstudent vacatures, kijk op deze pagina van bijbaan.nl (Amsterdam) of kijk op zorgstudent.nl